,,Eredményes eljárás” vezetett az igazgató-cseréhez Kiszomboron

Napokkal később és nem is az összes kérdésünkre válaszolt a Kiszombori Dózsa György Általános Iskola igazgatóváltása kapcsán a fenntartó Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ. Röviden úgy foglalható össze, hogy a nyilvános pályáztatás eredményes volt, így Vajda Ágnest nevezték ki igazgatónak.

Mint arról beszámoltunk, a Tankerületi Központ 20 év után új igazgatót nevezett ki az iskola élére. Sok kiszombori felháborítónak tartotta a döntést. A testületi ülésen elhangzott, még Szirbik Imre polgármester sem sokat tud ügyről, mindössze azt, hogy meg volt pályáztatva az intézményvezetői beosztás és kettő pályázat volt beadva.

Mi már január 22-én kerestük a fenntartót, de csak cikkünk megjelenése után, január 26-án kaptunk választ. A tankerület a következőket írta:

,,A Kiszombori Dózsa György Általános Iskola korábbi vezetője Szabóné Vígh Erzsébet megbízását az intézményvezetői feladatok ellátására kiírt pályázati eljárás eredményes befejezéséig kapta meg.
Az intézményvezetői feladatok ellátására 2021 őszén nyilvános pályázatot írtak ki. Az eredményes eljárásnak köszönhetően, 2022. január 22-től Vajda Ágnest nevezték ki az iskola vezetőjének.”

Még aznap érdeklődtünk a tankerületnél, hogy a pályázati anyagok nem nyilvánosak, hiszen nem találjuk őket. Kíváncsiak voltunk arra is, mennyien adtak be pályázatot, ebből mennyi lett érvényes?

Múlt hét szerda óta ezekre nem kaptunk választ. A kiszombori iskola honlapjára viszont január 28-án felkerült a nyertes pályázó anyaga.

A 25 oldalas pályázati anyagból kiderül, Vajda Ágnes 2007. óta dolgozik az iskolában tanítói munkakörben és ez az első munkahelye. A pedagógusi feladatok, osztályfőnöki tevékenységek mellett koordinált rendezvényeket, és már ötödik éve vezeti az alsós reál munkaközösséget. Programjában kitért rá, ,,alkalmazkodnunk kell a jelen kor elvárásaihoz is, meg kell találnunk azokat az új lehetőségeket, amelyekkel jól működő iskolát építhetünk.” Arról is írt, szeretne kialakítani pozitív intézményi légkört, ami ösztönző mindenkinek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink