A nap témája: Kormánypropagandára használják az oltásoknál összegyűjtött e-mail címeket

Orbánék nyíltan kampánycélokra használják az oltásra regisztrálók adatbázisát – közölte pénteken az Egységben Magyarországért, miután a Kormányzati Tájékoztatási Központ „hazug kormánypropagandával” kezdte bombázni a koronavírus elleni védőoltásokra jóhiszeműen regisztrált magyarokat.

Az oltásra jelentkezők azt gondolták, adataikat a hatalom a járványügyi védekezéssel kapcsolatos információk közlésére kéri. Tisztességes tájékoztatás helyett azóta a fideszes propaganda ömlik rájuk. Ha lenne független adatvédelem Magyarországon, akkor ebből hatalmas botrány lenne – közölték.

A KTK által küldött levélben az orosz-ukrán háborút is felhasználták arra, hogy a hazai ellenzéket támadják, hiszen azt az álhírt terjesztették, hogy az ellenzék katonákat küldene Ukrajnába.

„Legutóbbi levelük hazugságban túltesz minden eddigin. Érthető, hogy az oroszbarát Orbán-kormány igyekszik magyarázkodni az elmúlt 12 év kudarcos kül- és gazdaságpolitikája miatt, de az tűrhetetlen, hogy ezt a járványügyi tájékoztatásra regisztrált magyar állampolgároknak küldött, szándékában és tartalmában is hamis levélben teszi”.

Ugyanis – jelezték – nem a magyar állampolgárok akadályozták meg Ukrajna NATO-hoz történő közeledését. Nem a magyar állampolgárok döntései tették lehetővé, hogy Ukrajnát lerohanja az orosz hadsereg. Nem ők segítették elő azt a helyzetet, hogy emberek halnak meg Orbán kebelbarátja, Putyin agressziója miatt. Az viszont Orbán Viktor bűne, hogy az elmúlt évek oroszbarát külpolitikájával veszélybe sodorta a kárpátaljai magyarokat és háborúba sodorta a térséget. Tette mindezt úgy, hogy Magyarország polgárai elkötelezettek az európai értékek és a minket megvédeni képes katonai erő, a NATO mellett – fogalmaztak.

Az Egységben Magyarországért úgy látja, Orbán Viktor propagandagépezete minden csatornán próbálja magyarázni a megmagyarázhatatlant, hazugságot terjeszt minden felületen, még a koronavírus elleni védőoltásokra gyanútlanul és jóhiszeműen regisztrált állampolgárok adatait is saját mosakodására használja.

Mivel ez súlyosan sérti a választások tisztaságát, megteszik a szükséges jogi lépéseket – közölték.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A Bartók szülői közössége polgári peres eljárást indított a fenntartó ellen

Az M-BB Iskoláért Védegylet a Bartók intézmény törvényes működésének helyreállítása iránt kérelemmel fordult a Klebelsberg Központhoz, az Oktatási Hivatalhoz, az Oktatásért Felelős Miniszterhez, az eddig történtek miatt pedig polgári peres eljárást kezdeményeztek a Makói Általános Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerület ellen.

Tovább »

Az állatvédők szerint állattartói jogosítványre lenne szükség

Magyarországon bárki bármikor állattartóvá válhat. Van, hogy tartási ismeretek nélkül vesz család magához házi kedvencet. A felelőtlen tartás végett sok esetben a megunttá vált állatok az utcára kerülnek vagy a silány tartás öli meg őket. Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint az állatok birtoklását jogosultsághoz kellene kötni, az állatok illegális szaporítását pedig még keményebben kellene büntetni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink