A nap témája: Közel 3 ezer egészségügyi dolgozót bocsáthatnak el, amiért nem vették fel az oltást

2-3 ezren is oltatlanok lehetnek az egészségügyi dolgozók közül, ezért kiesnek az ellátó rendszerből – nyilatkozta az RTL híradójának Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

Az érintettek között nemcsak orvosok, hanem ápolók, asszisztensek, műtősök, vagy takarítók és karbantartók, illetve a gazdasági osztályon dolgozók is szerepelnek.

Soós szerint a kisebb létszámú intézményekben 5-10 főt bocsáthatnak el, a nagyobbakban 15-80 közé tette ezt a számot, ami tudomása szerint körülbelül 200 intézményt érinthet.

Bár a minisztérium a csatornának azt mondta, hogy az egészségügyi ellátás nincs veszélyben, Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke úgy véli, már 10-20 ember kiesése is helyenként fennakadásokat okozhat az ellátásban.

A kormány szeptember 15-ig adott haladékot az egészségügyi dolgozóknak a koronavírus elleni védőoltás felvételére. Aki ezt nem teszi meg, annak azonnal felmondanak és végkielégítés nélkül távozhat október végéig a rendszerből.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Nincs bőrgyógyászat a makói szakrendelőben

Jelenleg Hódmezővásárhelyen van bőrgyógyászati szakrendelés – ismerte el a szerdai testületi ülésen Nagy Jenő, a Hódmezővásárhelyi – Makói Egészségügyi Ellátó Központ makói intézményének mb. telephelyi igazgató főorvosa.

Tovább olvasom »