A nap témája: Közel 3 ezer egészségügyi dolgozót bocsáthatnak el, amiért nem vették fel az oltást

2-3 ezren is oltatlanok lehetnek az egészségügyi dolgozók közül, ezért kiesnek az ellátó rendszerből – nyilatkozta az RTL híradójának Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

Az érintettek között nemcsak orvosok, hanem ápolók, asszisztensek, műtősök, vagy takarítók és karbantartók, illetve a gazdasági osztályon dolgozók is szerepelnek.

Soós szerint a kisebb létszámú intézményekben 5-10 főt bocsáthatnak el, a nagyobbakban 15-80 közé tette ezt a számot, ami tudomása szerint körülbelül 200 intézményt érinthet.

Bár a minisztérium a csatornának azt mondta, hogy az egészségügyi ellátás nincs veszélyben, Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke úgy véli, már 10-20 ember kiesése is helyenként fennakadásokat okozhat az ellátásban.

A kormány szeptember 15-ig adott haladékot az egészségügyi dolgozóknak a koronavírus elleni védőoltás felvételére. Aki ezt nem teszi meg, annak azonnal felmondanak és végkielégítés nélkül távozhat október végéig a rendszerből.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink