Vádemelés: Emésztőgödörbe esett egy kisgyermek egy megyebeli faluban

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, akinek figyelmetlensége miatt két és fél éves gyermeke egy több, mint három méter mély emésztőgödörbe esett és maradandó sérüléseket szenvedett – olvasható az ügyészség honlapján. Az eset egyébként Szegváron történt.

A vádirat szerint az egyik megyebeli faluban élő nő 2020. április 29. napján, délelőtt, otthonában tartózkodott a két és fél éves, valamint az egy éves gyermekeivel, míg a férje dolgozott. A vádlott 11 órakor kisebbik gyermekét babakocsiba fektette, az udvarra tolta, míg nagyobbik gyermekét segítségül hívta a bekerített tyúkudvar takarításához. Az udvarban egy használaton kívüli, de tyúktrágyát és növényi hulladékot tartalmazó emésztőgödör is volt, amelynek zárófedelét a vádlott eltávolította azért, hogy az udvari szemetet abba belerakhassa. A vádlott egy gereblyét adott a két és fél éves gyermeknek, miközben ő is az udvart takarította. Munka közben a vádlott hátat fordított a gyermekének, aki a gereblyézés során háttal belezuhant a mintegy három méter mély emésztőgödörbe.

A nő a történteket észlelve segítséget kért a szomszédtól, illetőleg értesítették a katasztrófavédelmet is. A kiemelést követően a helyszínre érkező mentők a gyermeket újraélesztették, majd mentőhelikopterrel kórházba szállították. A sértettnél az aknába esés és az ott levő klórgáz okozta légzési és keringési elégtelenség miatt a klinikai halál is beállt. A szakszerű újra élesztés következtében a gyermek keringését vissza lehetett hozni, azonban a maradandó fogyatékosságot okozó folyamat már visszafordíthatatlanná vált. A vádlott cselekménye következtében a sértett közvetlen életveszélyes állapotban volt.

A vádirat szerint a vádlott a szülői feladatából fakadó kötelezettségét súlyosan megszegte akkor, amikor az elkerített udvarrészbe a gyermeket beengedte, majd a sértett jelenlétében az emésztőgödör fedelét leemelte és az elvárható figyelmet elmulasztotta akkor, amikor a sértett az emésztőgödör közelében tevékenykedett.

A főügyészség a vádlottal szemben életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

45 éve hunyt el Kormos István, magyar költő, író, műfordító, dramaturg, kiadói szerkesztő; második felesége Rab Zsuzsa költőnő.

Tovább »

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

📺 Varga Ferenc: Nonszensz, hogy egy kukásautón dolgozó sokkal többet keres, mint egy kezdő pedagógus

“Láthatjuk, hogy a kormány folyamatosan azzal hakzinik, hogy majd a következő három évben 10-10 százalékkal megemeli a bérüket. De azt gondolom, hogy nonszensz az, nem lenézve a szakmát, hogy egy kukásautón dolgozó sokkal többet keres, mint egy kezdő pedagógus, aki a jövő nemzedékét neveli gyakorlatilag” – mondta Varga Ferenc, a Jobbik országgyűlési képviselője az N1TV Képviselő vágta című műsorában.

Tovább olvasom »