A nap témája: Ma lejár a moratórium, óriási kilakoltatási hullám jöhet

Június 15-én véget ér az a közel kétéves időszak, amikor Magyarországon nem lehetett senkit kilakoltatni, utcára tenni, a jogvédők jelentős kilakoltatási hullámra számítanak – emlékeztet a G7.hu.

A világjárványra hivatkozva bevezetett veszélyhelyzet miatt rövid megszakításokkal a lakóingatlanok árverezésére és kiürítésére vonatkozó moratórium volt érvényben az elmúlt bő két évben. A kormány a veszélyhelyzetet fenntartja az Ukrajna területén zajló háború miatt, azonban a kilakoltatási moratóriumot megszünteti, június 15-től árverezni már bármikor lehet, kilakoltatni pedig az általános szabályoknak megfelelően április 30. és november 15. között.

Civilszervezetek becslése szerint mintegy 3000 lakásban több ezer embert érinthet a kilakoltatási moratórium megszüntetése, a problémát csak egy hosszú távú, átgondolt szociális bérlakásprogrammal lehetne megszüntetni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink