A nap témája: Magyar vállalatok 18 milliárd forint értékű beruházást valósítanak meg Szerbiában

Tizennyolc milliárd forint értékű beruházást hajtanak végre magyar vállalatok Szerbiában, amihez a magyar kormány 8,5 milliárd forint támogatást biztosít, és ezzel erősödik a szerb és a magyar gazdaság is – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Belgrádban.

A tárcavezető az MTI szerint kiemelte, hogy a beruházások alapvetően a mezőgazdaság, az élelmiszer-feldolgozás és a mérnöki tudást igénylő iparágak területén valósulnak meg.

Gazdag nagybácsi

Jakab Péter szerint úgy tűnik, itthon már minden rendben van, mindenkinek van munkahelye, hiszen a kormány nem idehaza teremt munkahelyeket, hanem most épp Szerbiában 8,5 milliárdból, korábban meg Mongóliában és Kirgizisztánban összesen 34 milliárdból.

„Ha a Fidesznek Magyarország az első, akkor idehaza vagy mindenkinek van már munkája, vagy a Fidesz hazudik, és nagyívben tesz a magyarokra. Mint tudjuk, az utóbbi az igaz, hiszen a hivatalos adatok szerint az elmúlt időszakban közel 200 ezer, nem hivatalosan fél millió magyar veszítette el a megélhetését úgy, hogy közben a kormány milliárdokat vont el az emberektől a munkahelyek védelmére hivatkozva. Látjuk hova megy a magyarok pénze. Gazdag nagybácsit játszunk, miközben a sajátjainknak sincs munkája”

– reagált a hírre a Jobbik elnöke.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink