A nap témája: Magyarország egyedüli uniós országként maradt részvényese az orosz kémbanknak

A budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) csütörtökön hivatalos értesítést kapott Bulgáriától arról, hogy az ország augusztus 15-től megszünteti részvényesi tagságát a bankban.

Korábban Szlovákia és Csehország már távozott a köznyelvben kémbanknak nevezett NBB-től, és Románia is ugyanezt teszi június 9-én.

A Nemzetközi Beruházási Bank legnagyobb tulajdonosa Oroszország 45,44 százalékkal, majd Magyarország következik 25,27 százalékkal. Kuba részesedése 2,83 százalék, Mongóliáé 1,8 százalék, Vietnámé pedig 1,26 százalék

Gyöngyösi Márton: ,,Követeljük, hogy hazánk azonnal lépjen ki a kémkedéssel vádolt orosz bankból!”

STOP, orosz kémbank! Rajtunk kívül nem marad EU-s ország tagja a kémbanknak, miután Bulgária is kilép onnan

– írja pénteki Facebook-posztjában Gyöngyösi Márton, hozzátéve: ,,Már csak a mongolok, vietnámiak, kubaiak maradnak velünk együtt.

Nem teremt munkahelyeket, nem segíti a magyar vállalkozásokat. Ellenben pénzügyi hátteret ad a NER oligarcháinak, mely révén lopakodva befurakodik a magyar gazdaságba egy agresszív, háborút kirobbantó és Magyarországot saját érdekszférájának tekintő idegen hatalom. Ezzel nemzetbiztonsági kockázatot jelent a bank jelenléte” – figyelmeztetett a Jobbik elnöke és EP-képviselője, végül hangsúlyozva:

,,Követeljük, hogy hazánk azonnal lépjen ki a kémkedéssel vádolt orosz bankból!”

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

123 éve született Németh László (teljes nevén: Németh László Károly) Kossuth-díjas magyar író, esszéista, drámaíró, műfordító, 1998-tól a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink