A nap témája: Magyarország is támogatja Ukrajna gyorsított felvételét az EU-ba

Magyarország támogatja Ukrajna gyorsított EU-felvételét – jelentette be saját közösségi oldalán feltöltött videójában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A külügyminiszter a videóban arról beszélt, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy „Magyarország ne sodródjon bele ebbe a háborúba” és megvédjék az ország területét, az embereket. Újra rögzítette, hogy a kormány kiáll Ukrajna szuverenitása mellett, segíti az onnan menekülőket és befogadja őket.

Tegnap a három balti ország mellett Csehország, Lengyelország, Bulgária, Szlovénia és Szlovákia is jelezte, hogy támogatja a gyorsított eljárást. Ma pedig Románia jelezte szintén ezen szándékát.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A Bartók szülői közössége polgári peres eljárást indított a fenntartó ellen

Az M-BB Iskoláért Védegylet a Bartók intézmény törvényes működésének helyreállítása iránt kérelemmel fordult a Klebelsberg Központhoz, az Oktatási Hivatalhoz, az Oktatásért Felelős Miniszterhez, az eddig történtek miatt pedig polgári peres eljárást kezdeményeztek a Makói Általános Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerület ellen.

Tovább »

Az állatvédők szerint állattartói jogosítványre lenne szükség

Magyarországon bárki bármikor állattartóvá válhat. Van, hogy tartási ismeretek nélkül vesz család magához házi kedvencet. A felelőtlen tartás végett sok esetben a megunttá vált állatok az utcára kerülnek vagy a silány tartás öli meg őket. Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint az állatok birtoklását jogosultsághoz kellene kötni, az állatok illegális szaporítását pedig még keményebben kellene büntetni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink