A nap témája: Magyarország kisegíti az OMW-t az üzemanyag tartalékából

Magyarország felszabadítja stratégiai benzin- és dízelkészleteinek egy részét, hogy azzal kisegítse az OMV kúthálózatot – írja a frissen megjelent Magyar Közlöny alapján a Potfolio.hu.

A szombat esti közlönyből kiderül, hogy az OMV schwechati finomítójában bekövetkezett üzemzavarra tekintettel Magyarország megfelelő minőségű és mennyiségű folyékony motorikus üzemanyaggal történő zavartalan ellátása érdekében a biztonsági kőolajtermék készletekből

18 millió liter ESZ 95 motorbenzint és 29 millió liter motorikus gázolajat szabadít fel.

A szóban forgó készlethez az OMV Hungária elsőbbségi hozzáférésre jogosult, amely azt kizárólag a magyarországi töltőállomás hálózatában és nagykereskedelmi partnerei részére értékesítheti tovább Magyarország határain belül történő kiskereskedelmi értékesítés céljából.

Mint azt kifejtik, az OMV Hungária Kft. a felszabadított készletből értékesítésre kerülő teljes mennyiség 40%-át 2022. augusztus 31-ig és 60%-át idén október 31-ig az MSZKSZ (Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség) részére vissza kell pótolnia, mégpedig a felszabadított készlettel azonos összetételben és az MSZKSZ által meghatározott áron.

Minderről a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) szintén kiadott egy közleményt, melyben az áll, hogy Ausztriához hasonlóan Magyarország is elérhetővé teszi stratégiai tartalékainak egy részét belföldi felhasználásra, így a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása ellenére biztosított a magyar üzemanyagellátás.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Farkas Éva: levittük a munkanélküliséget

,,Brüsszeli” forrás, egy uniós pályázat, a Makói Paktum – helyi foglalkoztatási együttműködések kialakítása című projekt zárórendezvényét tartották meg csütörtökön a Korona Konferenciaközpontban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink