A nap témája: Magyarország kisegíti az OMW-t az üzemanyag tartalékából

Magyarország felszabadítja stratégiai benzin- és dízelkészleteinek egy részét, hogy azzal kisegítse az OMV kúthálózatot – írja a frissen megjelent Magyar Közlöny alapján a Potfolio.hu.

A szombat esti közlönyből kiderül, hogy az OMV schwechati finomítójában bekövetkezett üzemzavarra tekintettel Magyarország megfelelő minőségű és mennyiségű folyékony motorikus üzemanyaggal történő zavartalan ellátása érdekében a biztonsági kőolajtermék készletekből

18 millió liter ESZ 95 motorbenzint és 29 millió liter motorikus gázolajat szabadít fel.

A szóban forgó készlethez az OMV Hungária elsőbbségi hozzáférésre jogosult, amely azt kizárólag a magyarországi töltőállomás hálózatában és nagykereskedelmi partnerei részére értékesítheti tovább Magyarország határain belül történő kiskereskedelmi értékesítés céljából.

Mint azt kifejtik, az OMV Hungária Kft. a felszabadított készletből értékesítésre kerülő teljes mennyiség 40%-át 2022. augusztus 31-ig és 60%-át idén október 31-ig az MSZKSZ (Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség) részére vissza kell pótolnia, mégpedig a felszabadított készlettel azonos összetételben és az MSZKSZ által meghatározott áron.

Minderről a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) szintén kiadott egy közleményt, melyben az áll, hogy Ausztriához hasonlóan Magyarország is elérhetővé teszi stratégiai tartalékainak egy részét belföldi felhasználásra, így a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása ellenére biztosított a magyar üzemanyagellátás.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »