A nap témája: Már több mint 70 ezer ukrán menekült érkezett Magyarországra

Csütörtök és vasárnap reggel nyolc óra között összesen 71 158 személy lépte át a magyar-ukrán határt – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrségi honlapon.

Csütörtökön és pénteken csaknem ugyanannyian, 19 978-an, illetve 19 618-an érkeztek az orosz invázió elől menekülők Magyarországra. Szombaton számuk 23 140-re emelkedett, vasárnap pedig reggel nyolc óráig 8422-en.

Az országból Ukrajna felé kilépők száma is emelkedést mutatott az elmúlt napokban. Amíg csütörtökön 5452-en, pénteken 5744-en, szombaton viszont már 7810-en távoztak valamelyik határátkelőhelyen keleti szomszédunkba, vasárnap pedig a nap első harmadában 1283-an lépték át a határt.

A megyei rendőr-főkapitányság azt is közölte, hogy a rendőrség teljes kapacitással üzemelteti mind az öt Ukrajnával közös közúti határátkelőhelyet és biztosítja az onnan Magyarországra érkezők folyamatos belépését.

A rendőrök nem fordítanak vissza a határon senkit. Azokat, akik menetrendi vagy anyagi okokból, családi, rokoni, baráti segítség híján nem tudnak a határátkelőhelyekről tovább indulni, menedékhelyekre kísérik, ahol biztosítják az ellátásukat.

Románia területére szintén nagy tömegben érkeztek ukrán állampolgárok, több mint 43 ezren menekültek át légi, vízi és szárazföldi úton a román határrendőrség adatai szerint. Lengyelországba már 150 ezren menekültek, Szlovákiába 24 óra alatt mintegy 10 ezer ukrán lépett be, írja a BBC

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink