A nap témája: Máris elkezdtek felmondani a tanárok a státusztörvény hatására

Alig telt el három nap a státusztörvény bevezetése óta, a tanárok máris elkezdtek felmondani. Több tanár is felmondott például az Eötvös József Gimnáziumban a Telex információi szerint, és a Karinthy Frigyes Gimnázium egyik angoltanára is bejelentette, hogy a felmondás mellett dönt tizenötévnyi szakmában eltöltött év után.

A státusztörvény bevezetésével új jogviszony alá kerülnek a pedagógusok, amelyen keresztül tovább romolnak munkafeltételeik, nőnek munkaterheik és csökken szakmai autonómiájuk. Bár a kormány a végkielégítés csökkentésével próbálta maradásra kényszeríteni az engedetlen pedagógusokat, többezren előre jelezték, hogy ha a státusztörvényt megszavazzák, felmondanak.

A státusztörvénnyel a kormány tovább súlyosbította az eddig is akut pedagógushiányt. A PDSZ egy évvel korábbi felmérése szerint a magyar oktatási intézmények már akkor 87%-a tartós szakemberhiánnyal küzdöttek, a szakmát végzők többsége ráadásul idős, nyugdíjhoz közelít. Legrosszabb helyzetben az állami fenntartású intézmények vannak, de a hiány begyűrűzik az egyházi és magánintézményekbe is.

Az érdekvédelmi szervezetek kezdeményezésére ma délutánra összehívta a Belügyminisztérium a pedagógusok sztrájkbizottságának ülését.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink