A nap témája: Még 3 milliárd eurónyi kínai autóipari beruházás érkezik Magyarországra

Újabb hárommilliárd eurónyi kínai autóipari beruházás jön Magyarországra a következő időszakban – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Pekingben.

Az MTI a minisztérium közleménye alapján azt írja, a miniszter öt kínai nagyvállalat vezetőjével is tárgyalt hétfőn, közülük négy az elektromos autóiparhoz kapcsolódóan fog beruházást végrehajtani Magyarországon, így kiszolgálva a szintén jelen lévő német autógyártókat.

A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy ezek a beruházások mind az európai autóipar megújítása érdekében, a német vállalatoktól kapott megrendelések miatt érkeznek a kontinensre.

„Mi nagyra becsüljük azt, hogy a kínai vállalatok első számú közép-európai beruházási célpontjává vált Magyarország. 2022 végére Magyarországon már több kínai beruházás volt, mint bárhol máshol a közép-európai országokban”

– mondta Szijjártó.

„Mi ezt a folyamatot folyamatosan szeretnénk fenntartani, (…) ezért továbbra is ösztönözzük a kínai beruházásokat, amelyekhez mindig a maximális támogatást adjuk”

– fogalmazott.

Szijjártó hétfői sajtótájékoztatóján arról is beszélt, nem ért egyet azzal, hogy Kínát kockázatként vagy fenyegetésként kellene kezelni.

Azt gondoljuk, hogy a Kínával való együttműködés hatalmas lehetőségeket tartogat a partnerek számára” – mondta, és hozzátette:

Magyarország fejleszteni szeretné az EU és Kína közötti együttműködést, amibe „nyilván nem fér az bele, hogy az EU például kínai vállalatokat helyezzen szankciós listára vagy exportkorlátozási szigorításoknak vessen alá kínai vállalatokat”.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A legtöbb Spar sem nyit ki szenteste napján

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

Tovább olvasom »