A nap témája: Még a fideszesek közel fele szerint sem állítják meg a drágulást a kormány kötelező akciói

Az emberek majdnem háromnegyede azt gondolja, hogy a kötelező akciók nem tudják megállítani az élelmiszerek drágulását, még a fideszes szavazók 43 százaléka is így vélekedik – ez derül ki a Publicus Intézet felméréséből, amelyet a Népszava számára készítettek.

Az emberek 71 százaléka gondolja úgy, hogy nem tudja csökkenteni az inflációt a boltok akcióra kényszerítése, az ellenzéki és a bizonytalan szavazók pedig még ennél is kritikusabbak az intézkedés hatásaival szemben: 91, illetve 79 százalékuk nem vár változást az árakban.

A kormánypárti szavazókat már jobban megosztja a kérdés: 45 százalékuk hisz a kormány intézkedésének árletörő hatásában, 43 százalékuk azonban ellenkező módon vélekedik.

A kormány június 1-jétől 20 termékkategóriára írta elő, hogy abból minimum egyet hetente váltogatva legalább 10 százalékkal olcsóbban kell adni, mint az előző 30 napban. Az intézkedésről az emberek 91 százaléka hallott is, azonban 60 százalékuk szerint ez nem fog érdemi segítséget nyújtani az embereknek.

Itt is hasonlóak az arányok a párthovatartozás alapján: az ellenzékiek 81, míg a bizonytalanok 67 százaléka szerint nem fog segíteni az intézkedés, míg a fideszesek 59 százaléka gondolja úgy, hogy igenis nagy segítség ez az embereknek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Magyar-francia kiállítás nyílik Szegeden

2023. szeptember 23-án 18 órakor egy francia-magyar együttműködés alkalmából Fodor Barbarának, Peták Máriának és Molnár Sándornak nyílik közös kiállítása egy ismert francia alkotóval, Yvan Le Soudier-rel a Tiszatáj Szalonban.

Tovább »

Hiába van folyamatban per, az Oktatási Hivatal megszűntnek nyilvánította a Bartókot, mint székhelyet

Amikor azt hiszed, Bartók-ügyben már mindent láttál, hát nem. Legújabb húzás az Oktatási Hivatal részéről történt: a tankerület bejelentése alapján a nyilvántartásban 2023. szeptember 14. napján megszűntnek nyilvánították a Bartók székhelyintézményt – számolt be róla a bartókos szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink