A nap témája: Még a fideszesek közel fele szerint sem állítják meg a drágulást a kormány kötelező akciói

Az emberek majdnem háromnegyede azt gondolja, hogy a kötelező akciók nem tudják megállítani az élelmiszerek drágulását, még a fideszes szavazók 43 százaléka is így vélekedik – ez derül ki a Publicus Intézet felméréséből, amelyet a Népszava számára készítettek.

Az emberek 71 százaléka gondolja úgy, hogy nem tudja csökkenteni az inflációt a boltok akcióra kényszerítése, az ellenzéki és a bizonytalan szavazók pedig még ennél is kritikusabbak az intézkedés hatásaival szemben: 91, illetve 79 százalékuk nem vár változást az árakban.

A kormánypárti szavazókat már jobban megosztja a kérdés: 45 százalékuk hisz a kormány intézkedésének árletörő hatásában, 43 százalékuk azonban ellenkező módon vélekedik.

A kormány június 1-jétől 20 termékkategóriára írta elő, hogy abból minimum egyet hetente váltogatva legalább 10 százalékkal olcsóbban kell adni, mint az előző 30 napban. Az intézkedésről az emberek 91 százaléka hallott is, azonban 60 százalékuk szerint ez nem fog érdemi segítséget nyújtani az embereknek.

Itt is hasonlóak az arányok a párthovatartozás alapján: az ellenzékiek 81, míg a bizonytalanok 67 százaléka szerint nem fog segíteni az intézkedés, míg a fideszesek 59 százaléka gondolja úgy, hogy igenis nagy segítség ez az embereknek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »