A nap témája: Miért adott kegyelmet Novák Katalin egy pedofil bűntársának?

Nagy port kavart a napokban a hír: Novák Katalin titokban kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon pedofil exigazgatóját fedező bűntársnak. Konkrétan annak a pedagógusnak adott kegyelmet, aki részt vett a bicskei gyermekotthonban történt nemi erőszakok eltussolásában.

Egy pedofil bűntársa lett szabad Novák Katalin miatt

A Novák által most a társadalomra szabadított férfit eredetileg kényszerítés miatt több mint 3 év börtönre ítélték, amiért megpróbálta rávenni egy gyerekotthon pedofil igazgatójának áldozatait, hogy hallgassanak el. Novák a férfit nagy titokban még tavaly áprilisban részesítette kegyelemben a pápalátogatásra hivatkozva.

A szabadon engedett pedofilt védő bűntárs otthonosan mozgott a Felcsút környéki fideszes világban.

Felmerül a kérdés: Mégis mi indokolhatta Novák döntését? A 444 cikke segíthet ezt megérteni. A lap arról ír, a most kegyelmet kapó férfi otthonosan mozgott a Felcsút környéki fideszes világban

A lapnak egy, a bicskei viszonyokat jól ismerő ember azt írta, „Jánossal együtt elég nagy energiákkal próbálták bemosolyogni magukat a térség »kereszténykonzervatív« hatalmi világába, amolyan hivatásos jó emberek szerepkörben”.

Ezek után nehéz nem arra gondolni, hogy a fideszes dörgölőzésnek köze volt a döntéshez. Persze ezt nem tudhatjuk biztosan, mivel Novák titkolja kegyelmi döntésének valódi okát. Az ezt firtató kérdésre a fideszes köztársasági elnök hivatala azt válaszolta: „Konkrét kegyelmi ügyekben a harminchárom éves hagyományoknak és a jogszabályoknak megfelelően nem tudunk részletes tájékoztatást adni.”

Nagy a felháborodás a pedofil-bűntárs kegyelemben részesítése miatt

A Jobbik-Konzervatívok például jelezte, aláírásgyűjtésbe kezd a parlamenti képviselők között. A pedofil bűncselekmények mentegetése ellen tiltakozva pedig leragasztott szájú plüssjátékokat vittek a Sándor-palotához.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »