A nap témája: Miközben Kásler leállíttatta a szűrővizsgálatokat, Rétvári azt írta, azok még mindig folynak

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki Kormányinfón megerősítette, hogy valóban felfüggesztették az onkológiai szűrővizsgálatokat, hozzátéve, hogy azért olyan egészségügyi kezelések esetében nem így jártak el, amelyek az életben maradáshoz feltétlenül szükségesek. 

Ez annak a tükrében fontos, hogy szerdán kiderült, Kásler Miklós a múlt hét végén miniszteri utasítással felfüggesztette a népegészségügyi célú, célzott, onkológiai szűrővizsgálatokat. A 444 értesülése szerint a humántárca vezetője kórházi adatokra hivatkozott, egyre nő a fertőzöttek, a fertőzésgyanús esetek és a kórházi ellátást igénylő betegek száma.

Egyébként ez a szomorú történet mutatja meg igazán jól, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában (EMMI) milyen káosz uralkodik, és miért is vette el Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezés irányítását Kásler Miklóstól, és adta oda a feladatot Pintér Sándor belügyérnek. 

Múlt pénteken, április 9-én ugyanis Rétvári Bence, az EMMI államtitkára még azt válaszolta Demeter Márta és Hohn Krisztina (mindkettő LMP) írásbeli kérdésére, hogy

,,a koronavírus járvány második és harmadik hullámában a népegészségügyi szervezett szűrővizsgálatok nem kerültek leállításra, azok jelenleg is folynak”. 

Ezek szerint délután 15:35-kor vagy nem tudta Rétvári Bence, hogy mire készül Kásler Miklós, vagy már tudta, hogy leállították a szűréseket, de nem akarta azt nyilvánosan felvállalni, vagy csak blöffölt egyet. 

(alfahir.hu nyomán)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink