A nap témája: Négyszer annyi pénzt fizet az állam az orosz gázért, mint amennyit beszedett a lakosságtól

Áprilisban közel négyszer annyiért vette meg a gázt az oroszoktól a magyar állami cég, mint amennyit itthon beszedett a lakosságtól a rezsicsökkentés keretében, így amikor majd ki kell fizetni az oroszoknak a gázszámlát, azon vaskos, akár 70 milliárd forint feletti összeg is szerepelhet – derül ki a Portfolio kalkulációiból.

A gazdasági portál úgy számolt, hogy áprilisban 317 forintot fizethetett köbméterenként a magyar állami gázkereskedő az orosz gázért a tőzsdén.Ezt a gázt utána 82 forintért értékesíthette a magyar szolgáltató, tehát 234 forintos vesztesége keletkezhetett a cégnek köbméterenként.

Korábban Orbán Viktor is elismerte, hogy a rezsicsökkentés nem egyszerű gazdaságilag. „A rezsicsökkentés egy nagyon nehéz pénzügyi konstrukció, az patikamérlegen lett kialakítva” – magyarázta pénteken a Kossuth rádióban. Gulyás Gergely szintén beszélt már a rezsicsökkentésről, pár hete ismertette, hogy évente nagyjából 1300 milliárd forintba kerül.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

73 éve született Rakovszky Zsuzsa, Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító; a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink