📺 Cigány nyelven szólalt fel először a Jobbik roma képviselője

Varga Ferenc, a Jobbik országgyűlési képviselője, a „Hogyan tovább felzárkózási programok?” – címmel szólalt fel. Kitért Sztojka Attila, a Fidesz cigány nemzetiségű képviselőjére, aki a kormány roma ügyekben eljáró politikusa. A jobbikos politikus cigány nyelven kezdte parlamenti szűzbeszédét.

Tisztelt képviselőtársam! a 21. század Magyarországán, nagyon sok honfitársunk még most is villany, víz, és infrastruktúra nélkül él. Hatalmas elmaradásaink vannak az oktatás és az egészségügy területén. És végre ki kell mondania valakinek, hogy az elmúlt időszak uniós forrásait ellopták! Ezek a pénzek eltűntek

– hívta fel a figyelmet Varga Ferenc, a Fidesz szerinte elhibázott felzárkóztatási politikájára.

A jobbikos képviselő példaként Farkas Flórián ügyét hozta fel, aki korábban a Fidesz cigány politikáját képviselte és akinek az úgynevezett hivatali ideje alatt, a felzárkózásra szánt „Híd a munka világába” elnevezésű kormányprogramra elkülönített milliárdok tűnhettek el.

Apropó! Hol van most Farkas Flórián? Kérem erre adjanak választ! Nem mintha nekünk romáknak annyira hiányozna, hiszen a hátunk közepére sem kívánjuk! Viszont azt gondolom, hogy az ő esetében a felelősségre vonás elmaradt

– hangsúlyozta a Jobbik szakpolitikusa.

Varga Ferenc kitért az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) listaállítási botrányára is.

2021 novemberében az Országos Roma Önkormányzat, nemzetiségi listájának vezetőjeként megválasztotta az ORÖ jelenlegi elnökét, majd ezt követően a Lungo Drom, amely szorosan kötődik a kormánypártokhoz és Farkas Flóriánhoz, a listaállítást megtámadta a bíróságon, de a keresetüket a bíróság visszadobta, majd ezután az Alkotmánybíróság (Ab) visszavonta az ORÖ listaállítási határozatát. Így történt meg, hogy Magyarország legnagyobb kisebbségének nincs képviselete a parlamentben szószólói szinten!

Varga Ferenc ezért úgy vélte, magyar roma közélet és a véleménye szerint soha nem is létező kormányzati roma politika romokban van.

A Jobbik országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy az újabb kétharmados többségben kormányzó Fidesz-KDNP kormánynak van kezében a kulcs annak érdekben, hogy a roma társadalmat végre valóban felzárkóztassa.

Az elmúlt 12 évben a tisztességen és a becsületen kívül egyvalami hiányzott, ez pedig nem más, mint a politikai akarat! Én kérem Sztojka Attilát, hogy kényszerítse ki ezt a politikai akaratot, és végre érjenek el pozitív eredményeket a felzárkózás területén. Egy valamit ígérhetek a kormánypárti képviselőknek a következő négy évben, roma ügyekben én leszek a lelkiismeretük!

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Több ezren tüntettek a pedagógusok mellett és az oktatásért

Tüntetést szervezett több pedagógusszervezet szombat délután öt órára a Klebelsberg Központ Bajcsy-Zsilinszky úti épülete elé. A november 30-i elbocsájtások ellen tiltakoznak: három budapesti gimnáziumból nyolc tanárt rúgtak ki azonnali hatállyal. A szervezők szerint több ezren lehettek az eseményen – írja az Euronews.

Tovább »

A földhivatalokban is szünetel majd az ügyintézés

A legtöbb állami ügyfélszolgálathoz hasonlóan az ingatlanügyi hatóságoknál is szünetel december 22. és január 9. között az ügyintézés. Az ez idő alatt beérkezett kérelmeket a földhivatalok január 9-én dolgozzák fel, ezért az ügyfélszolgálatok legkorábban január 10-én nyitnak ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Makón is gyűjt szeretetcsomagokat az Alföldvíz

Az Alföldvíz az idei évben több olyan jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozott, melyek szerény körülmények között élő Békés és Csongrád-Csanád megyei családoknak gyűjtenek adományokat. A beérkezett felajánlásokat továbbítjuk azoknak a szervezeteknek, akik megajándékozzák a rászoruló családokat – olvasható a szolgáltató honlapján.

Tovább olvasom »