A nap témája: Nehezen bírják a rezsiköltségeket a mozik is

A hazai mozik rezsiköltsége az előrejelzések szerint minimum a négyszeresére emelkedik. Az áram esetén 4,5-szeres ugrás várható, a gázszámla azonban nagyon változó. Átlagosan ott is négyszeres emelkedés várható, de több helyen 15-17-szeres szorzóval kalkulálnak a tulajdonosok – mindez a Mozik Országos Szövetségének (MOSZ) felméréséből derült ki.

Borsos Erika, a Mozik Országos Szövetségének elnöke ezzel kapcsolatan úgy fogalmazott, hogy a kisebb filmszínházak számlái több millióval, míg a nagyobb mozik költségei akár több száz millióval is emelkedhetnek. Hozzátette, és ez még csak a rezsi, ezzel párhuzamosan a filmek és a büfékben kínált ételek, italok beszerzési ára is folyamatosan nő – írja az Index.

A felmérésből kiderült, hogy mindenhol másképp próbálják túlélni az előttünk álló időszakot. Van olyan mozi, ami a téli időszakra bezár, míg máshol csak a nyitvatartás változik

– nyilatkozta Borsos Erika, aki kiemelte azt is, hogy ez miatt előfordulhat, hogy egy-egy mozi egy héten néhány nappal kevesebbet lesz nyitva, akár az is, hogy napon belül csökkentik az előadásszámot, ami szintén egy szűkebb nyitvatartási időt jelent. Hozzátette, amennyiben a fűtés termenként szabályozható, akkor érdemes elgondolkodni csak egyes részlegek lezárásán.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

73 éve született Rakovszky Zsuzsa, Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító; a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink