A nap témája: Nehezen bírják a rezsiköltségeket a mozik is

A hazai mozik rezsiköltsége az előrejelzések szerint minimum a négyszeresére emelkedik. Az áram esetén 4,5-szeres ugrás várható, a gázszámla azonban nagyon változó. Átlagosan ott is négyszeres emelkedés várható, de több helyen 15-17-szeres szorzóval kalkulálnak a tulajdonosok – mindez a Mozik Országos Szövetségének (MOSZ) felméréséből derült ki.

Borsos Erika, a Mozik Országos Szövetségének elnöke ezzel kapcsolatan úgy fogalmazott, hogy a kisebb filmszínházak számlái több millióval, míg a nagyobb mozik költségei akár több száz millióval is emelkedhetnek. Hozzátette, és ez még csak a rezsi, ezzel párhuzamosan a filmek és a büfékben kínált ételek, italok beszerzési ára is folyamatosan nő – írja az Index.

A felmérésből kiderült, hogy mindenhol másképp próbálják túlélni az előttünk álló időszakot. Van olyan mozi, ami a téli időszakra bezár, míg máshol csak a nyitvatartás változik

– nyilatkozta Borsos Erika, aki kiemelte azt is, hogy ez miatt előfordulhat, hogy egy-egy mozi egy héten néhány nappal kevesebbet lesz nyitva, akár az is, hogy napon belül csökkentik az előadásszámot, ami szintén egy szűkebb nyitvatartási időt jelent. Hozzátette, amennyiben a fűtés termenként szabályozható, akkor érdemes elgondolkodni csak egyes részlegek lezárásán.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Döntöttek, 7,5 milliárd eurót zárolnának, 5,8 milliárdot engednének Magyarországnak

Az Európai Bizottság támogatja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára – adta hírül az MTI. Ehhez azonban szigorú kondíciók társulnak.

Tovább olvasom »