Visszadátumozva jelentek meg meghívók a makói önkormányzat oldalán

Furcsaságok a mako.hu-n, avagy: október 6-án és 7-én kerültek fel meghívók júniusi és szeptemberi társulási ülésekre, ahol ráadásul az ivóvízminőség-javító programról volt szó.

A „Makó és Térsége” Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa 2022. június 30-án ülést tart, valamint szeptember 22-én és szeptember 22-én a Makói Kistérség Többcélú Társulása Mikrotérségi Fóruma is. Mindegyik ülés nyilvános volt és mindhárom október 6-án és október 7-én került fel a város honlapjára.

Június 30-án tényleg volt ,,valami”, de biztosan nem az, ami most felkerült a weboldalra. Farkas Éva Erzsébet polgármesteri beszámolója szerint a projekt jogi képviselőjével, az aljegyzővel, a pénzügyi iroda vezetőjével és a beruházási csoport vezetőjével egyeztettek. (A szeptemberi eseményekről pedig még nem került fel a polgármesteri tájékoztató.)

Mint az ismert, az ivóvízminőség-javító projektet 3,7 milliárd forint elköltése után 2015-ben műszakilag lezárták, azonban az elvárt minőséget nem tudták teljesíteni. Az ivóvíz fogyasztásra nem volt alkalmas, monitoring indult el. Az első szakasz lejárta előtt egy héttel a kivitelező egyoldalúan felmondta a szerződést. 2019-ben elindult a második és harmadik szakasz, de a járványügyi helyzet miatt határidőket módosítottak és ,,különböző akadályok léptek fel”.

A Délmagyarországnak a makói városháza azt közölte idén februárban,

az ivóvízminőség-­javító rendszer lényegében készen van. Egyelőre azért nem működik, mert a kivitelező most végzi a finombeállítást.

Hogy lényegében hol tart a projekt és a beállítás, azt a nyilvánosság nem tudja, ugyanis még a nyilvános társulási ülések meghívói sem kerülnek fel időben a város honlapjára.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink