📺 A nap témája: Nem engedik nyugdíjazni a vírus miatt munkanélkülivé vált 60 év felettieket

Nem támogatta az illetékes házbizottság azt a jobbikos javaslatot, ami nyugdíjba engedné a koronavírus-járvány miatt munkanélkülivé vált idősebb embereket.

Az ellenzéki párt javaslata alapján azok a 60 év feletti munkavállalók, akik a járvány miatt veszítették el állásukat, saját döntésük alapján nyugdíjba vonulhatnának. Jakab Péter, a párt elnöke ennek bizottsági indoklása során arról beszélt, ebben a korban már nagyobb kockázatot jelent az álláskeresés, és méltatlan, hogy a 60 év felettiek a munkaügyi hivatal előtt álljanak sorba.

A javaslat másik eleme szerint amennyiben egy munkáltató a járvány miatt leépítésre kényszerül, azért cserébe hogy ne a fiatalokat küldjék el, ugyancsak lehetőség nyílna a 60 év felettiek nyugdíjazására.

A javaslatot a kormánypárti többség nem támogatta.

Szerdán az Országgyűlés Gazdasági bizottságának kormánypárti többsége vita nélkül lesöpörte a Mészáros-adó tervezetét is. A Jobbik a politikai hátszéllel, hirtelen és aránytalanul meggazdagodott, kivételezett helyzetben lévő gazdasági szereplőkkel szemben egy sávos különadót vezetne be, és az ebből származó bevételből munkahelyvédelmi alapot finanszírozna.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

67 éve született Máté Gábor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, egyetemi tanár, érdemes művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink