A nap témája: Nem kapnak igazolatlant az otthon maradt diákok

Nem büntetik meg azokat a diákokat, akik a pedagógussztrájk alatt nem jelentek meg az intézményekben, legalábbis a Népszava szerint ez derült ki egy, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéhez (PDSZ) eljutott tankerületi levélből.

A lap azt írja, eredetileg ezeknek a diákoknak mulasztást akartak felvezetni a naplóba, miután a PDSZ és a PSZ közösen szervezett kétórás figyelmeztető sztrájkja alatt sok szülő is kifejezte szolidaritását azzal, hogy az első két órára nem vitték, illetve nem küldték be gyermekeiket.

Rámutatnak, a sztrájkot követően egyes tankerületi központok arra utasították az iskolákat – a szakszervezetek szerint jogellenesen -, hogy a KRÉTA e-naplóban megtartott tanóraként tüntessék fel a munkabeszüntetés miatt meg nem tartott órákat, illetve az iskolában tartózkodó diákok számára megszervezett felügyeletet, ami lényegében hamisítás lett volna.

A módosított utasítás viszont már arról szól, hogy ezeket az órákat elmaradtként kell adminisztrálni, az intézményvezetők pedig igazolhatják a hiányzó diákokat „egyéb alapos indokra” való hivatkozással.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink