A nap témája: Nem kapnak magyar védettségi igazolást azok, akiket külföldön oltottak be

Nem kapnak magyar védettségi igazolást azok, akiket külföldön oltottak be koronavírus-elleni vakcinával – írja a Telex.

A lap egyik olvasóját és párját Pfizerrel oltották be Szerbiában, majd az onnan kapott igazolást elküldték a háziorvosuknak, aki azt mondta, semmit sem tud tenni, ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz (NNK) fordultak.

Onnan azonban azt a választ kapták, hogy

a védettségi igazolás megszerzésének feltétele, hogy az oltás felvétele Magyarországon történt az elérhető oltóanyagok valamelyikével, vagy az, ha az érintett személy igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen.

Az ügyben a Telex levelet küldött az országos tiszti főorvosnak és a koronavírus sajtóközpontnak is, egyelőre azonban nem kaptak választ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Települési elismerést kapott a Földeák Polgárőr Egyesület

Az önkormányzat képviselő-testülete a Falunapot megnyitó ünnepi ülésén ,,Földeákért” címet adományozott a Földeák Polgárőr Egyesület részére. A kitüntetéssel járó, külön erre az alkalomra készített díszoklevelet és emlékplakettet Vas Tibor, az egyesület elnöke vette át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gyermeknapra Bohócdoktor csomagot kapott 25 gyermekkórház

A gyermeknap előtti hetekben a piros orros önkéntesek lelkesen dobozokba csomagolták a játékokat, írószereket, finomságokat tartalmazó ajándékokat, melyeket a Foxpost szállít ki a gyermekkórházakba. A tárgyi adományozás segíti a hosszabb ideig benn fekvő gyermekek számára a lelki egyben maradást.

Tovább olvasom »