A nap témája: Nem üzemelhet éjszaka a gödi akkumulátorgyár

A Pest megyei kormányhivatal pénteken kiadott környezetvédelmi határozata értelmében felfüggesztik a gödi Samsung SDI akkumulátorgyár éjszakai működését a határértéket túllépő zajszint miatt – tudta meg az Index.

A lap szerint a zajcsökkentési intézkedések ellenére továbbra is túl magas zajszintet ér el a gyár hűtőtornya, valamint a régi kazánházak működése az éjszakai időszakban (este 10 óra és 6 óra között), ezért döntött a kormányhivatal a gyár éjszakai felfüggesztéséről.

A Samsung SDI még 2017 decemberében döntött úgy, hogy 450 milliárd forintos beruházást valósít meg Göd térségében. 2022 januárjában érte el a teljes termelési kapacitását, havonta több mint hatmillió darab akkumulátorcellát szállít, és 1200 új közvetlen munkahelyet teremtett. A termelés a későbbiekben bővülhet, jelenleg is zajlik a gyárépítés harmadik üteme.

Az akkumulátorgyár kapcsán már számos panasz volt, az ugyanis zajos, és egyszer akkumulátorgyártáshoz használt mérgező anyagot is találtak a gödi talajvízben. A gyár ráadásul folyamatosan megszegi a rá vonatkozó előírásokat, a hatóság már többször megbüntette a biztonsági előírások megszegése miatt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

91 éve hunyt el Ferenczi Sándor orvos, pszichoanalitikus, a magyar pszichoanalitikai iskola megteremtője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink