Ultragyors elektromos töltőt telepítettek Szegeden

Az OMV új elektromos töltőt telepített Budapesten a Szilágyi Erzsébet Fasoron és Szegeden a Dorozsmai úton található töltőállomásán. A készülékek egy-egy 250 kW összteljesítményű ultragyors Elli Flexpole töltő, melyeken 2 db CCS folyadékhűtéses töltőcsatlakozó áll a vásárlók rendelkezésére.

A két töltőcsatlakozó egyenként 150 kW teljesítmény leadására képes, de ha egyszerre két elektromos jármű is tölt, akkor ez az érték 120-120 kW-ra korlátozódik.

A mintegy 3 tonnás szerkezetbe LFP akkumulátort építettek, melynek elérhető teljesítménye 160 kWh (193 kWh bruttó teljesítmény mellett). Ez a megoldás a legmodernebb technológiát képviseli, és sokkal biztonságosabb, mint a hagyományos NMC litium-ion akkumulátorok.

A töltőnél gyorsan és egyszerűen lehet fizetni: a gép bankkártyát és OMV Routex kártyát is elfogad – közölte az OMV Hungária Kft. a Makói Csípőssel.

A cég még november elején jelentette be, hogy 2025 novemberéig további 28, egyenként legalább 150 kilowatt teljesítményű töltőpontot létesít 7 magyarországi forgalmas autóút mellett elhelyezkedő töltőállomásán egy több országra kiterjedő, az Európai Unió társfinanszírozásában megvalósuló projekt keretében.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink