Ultragyors elektromos töltőt telepítettek Szegeden

Az OMV új elektromos töltőt telepített Budapesten a Szilágyi Erzsébet Fasoron és Szegeden a Dorozsmai úton található töltőállomásán. A készülékek egy-egy 250 kW összteljesítményű ultragyors Elli Flexpole töltő, melyeken 2 db CCS folyadékhűtéses töltőcsatlakozó áll a vásárlók rendelkezésére.

A két töltőcsatlakozó egyenként 150 kW teljesítmény leadására képes, de ha egyszerre két elektromos jármű is tölt, akkor ez az érték 120-120 kW-ra korlátozódik.

A mintegy 3 tonnás szerkezetbe LFP akkumulátort építettek, melynek elérhető teljesítménye 160 kWh (193 kWh bruttó teljesítmény mellett). Ez a megoldás a legmodernebb technológiát képviseli, és sokkal biztonságosabb, mint a hagyományos NMC litium-ion akkumulátorok.

A töltőnél gyorsan és egyszerűen lehet fizetni: a gép bankkártyát és OMV Routex kártyát is elfogad – közölte az OMV Hungária Kft. a Makói Csípőssel.

A cég még november elején jelentette be, hogy 2025 novemberéig további 28, egyenként legalább 150 kilowatt teljesítményű töltőpontot létesít 7 magyarországi forgalmas autóút mellett elhelyezkedő töltőállomásán egy több országra kiterjedő, az Európai Unió társfinanszírozásában megvalósuló projekt keretében.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

91 éve hunyt el Ferenczi Sándor orvos, pszichoanalitikus, a magyar pszichoanalitikai iskola megteremtője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gyermeknapra Bohócdoktor csomagot kapott 25 gyermekkórház

A gyermeknap előtti hetekben a piros orros önkéntesek lelkesen dobozokba csomagolták a játékokat, írószereket, finomságokat tartalmazó ajándékokat, melyeket a Foxpost szállít ki a gyermekkórházakba. A tárgyi adományozás segíti a hosszabb ideig benn fekvő gyermekek számára a lelki egyben maradást.

Tovább olvasom »