A nap témája: Nincs üzemanyag, akadoznak a mezőgazdasági munkák

A kormány legutóbbi üzemanyagárral kapcsolatos intézkedései komoly problémákat okoztak a mezőgazdaságban.

Az ATV Híradójának nyilatkozva a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) főtitkárhelyettese, Máhr András elmondta, hogy a MOL logisztikai problémákra miatt nem képes leszállítani a megrendelt gázolaj mennyiséget.

„Ennek az a konzekvenciája, hogy leállnak a tavaszi munkálatok”

– jelentette ki Máhr és hozzátette, hogy vannak olyan tavaszi munkálatok, amelyeket nem lehet halogatni, mert akkor nem lesz mit learatni az ősszel.

Kiemelte, hogy ráadásul a gazdák 90 százaléka a drágább, nagykereskedelmi áron jut gázolajhoz.

Tovább rontja a helyzetet a háború is, ugyanis az érinti a mezőgazdasághoz szükséges műtrágyatermelést is. Az ingadozó árak miatt a Nitrogénművek egy hete jelentette be, hogy leállítja a műtrágyák alapanyagául szolgáló ammónia gyártását.

„A nitrogén típusú műtrágyákat azt ammóniából gyártjuk. Az ammóniát pedig kizárólagosan földgázból gyártjuk. És mivel a világpiacon a földgáz ára, vagy Európában a földgáz ára oly mértékben lett volatilis, tehát napon belül két-két és félszeres, tehát 100 euró és 250 euró között mozgott, amit nem tud lekövetni egy műtrágya ár”

– fejtette ki korábban Bige László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Farkas Éva: levittük a munkanélküliséget

,,Brüsszeli” forrás, egy uniós pályázat, a Makói Paktum – helyi foglalkoztatási együttműködések kialakítása című projekt zárórendezvényét tartották meg csütörtökön a Korona Konferenciaközpontban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink