A nap témája: Nincs üzemanyag, akadoznak a mezőgazdasági munkák

A kormány legutóbbi üzemanyagárral kapcsolatos intézkedései komoly problémákat okoztak a mezőgazdaságban.

Az ATV Híradójának nyilatkozva a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) főtitkárhelyettese, Máhr András elmondta, hogy a MOL logisztikai problémákra miatt nem képes leszállítani a megrendelt gázolaj mennyiséget.

„Ennek az a konzekvenciája, hogy leállnak a tavaszi munkálatok”

– jelentette ki Máhr és hozzátette, hogy vannak olyan tavaszi munkálatok, amelyeket nem lehet halogatni, mert akkor nem lesz mit learatni az ősszel.

Kiemelte, hogy ráadásul a gazdák 90 százaléka a drágább, nagykereskedelmi áron jut gázolajhoz.

Tovább rontja a helyzetet a háború is, ugyanis az érinti a mezőgazdasághoz szükséges műtrágyatermelést is. Az ingadozó árak miatt a Nitrogénművek egy hete jelentette be, hogy leállítja a műtrágyák alapanyagául szolgáló ammónia gyártását.

„A nitrogén típusú műtrágyákat azt ammóniából gyártjuk. Az ammóniát pedig kizárólagosan földgázból gyártjuk. És mivel a világpiacon a földgáz ára, vagy Európában a földgáz ára oly mértékben lett volatilis, tehát napon belül két-két és félszeres, tehát 100 euró és 250 euró között mozgott, amit nem tud lekövetni egy műtrágya ár”

– fejtette ki korábban Bige László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »

A nap témája: A héten napsütés és záporok is lehetnek

Változékony lesz az időjárás április utolsó hetében: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. Hajnali fagyok már nem várhatók, helyenként 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább olvasom »