A nap témája: Normális, hogy a magyar infláció a legnagyobb az egész EU-ban?

Normális, hogy az egész Európai Uniót tekintve a magyar infláció a legnagyobb? – tette fel a költői kérdést a Jobbik pénteki Facebook-posztjában, miután a KSH közölte a januári 25,7 százalékos drágulási adatot.

Az ellenzéki konzervatív párt a bejegyzésében kifejtette:

,,Az unió 27 tagállama közül eddig 19 közölte a múlt havi számokat, 18 ország már túl van az inflációs csúcson. Az egyetlen kivétel Magyarország.

Hazánkban drágultak legnagyobb mértékben az élelmiszerek, és azt se felejtsük el, hogy Európa-rekord az áfa mértéke is.

Az Orbán-kormánynak pedig jól láthatóan nincs válasza a saját maga által okozott megélhetési válságra, az elszálló árakra, a bérek, a nyugdíjak elértéktelenedésére.

Felelős kormányzás, valós segítségnyújtás helyett cserben hagyják a magyar embereket azzal, hogy látszatintézkedéseket hoznak, miközben továbbra is a valóság elfedésére, a felelősség hárítására és a hatalmuk megtartására helyezik a hangsúlyt.”

Te többet fizetsz, az állam több pénzt kap – tulajdonképpen ezt jelenti az infláció! Tehát a kormány még válságos helyzetben is nyerészkedik rajtad! A konzervatív Jobbik ennek véget vetne: adócsökkentéssel védenénk az elszabadult árak miatt nehéz helyzetbe jutott családokat!

– áll a Jobbik posztjában.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

86 éve hunyt el József Attila, Baumgarten- és posztumusz Kossuth-díjas magyar költő, a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink