Orbán Viktor arra kért pénzt Brüsszeltől, hogy öt méter magas legyen a határkerítés

Az Európai Unió tagországok állam- és kormányfői a péntek hajnalig tartó viták után végül úgy döntöttek, hogy az EU-nak azonnal jelentős forrásokat és eszközöket kell biztosítania a tagállamok határvédelmi képességének és infrastruktúrájának megerősítésére – írta meg a Népszava a Financial Times-ra hivatkozva.

A határvédelem megerősítésének jegyében elsősorban a határőrök számát és a megfigyelő berendezéseket növelnék. Orbán Viktor ugyanakkor inkább a határkerítések megerősítésére kért pénzt.

A magyar miniszterelnök a vitában azt mondta, hogy a magyar határon lévő kerítéssel az egyetlen probléma az, hogy nem elég magas, ezért pénzt kért, hogy azt öt méteresre növelhessék meg.

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula Von der Leyen ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a vezetők csak abban állapodtak meg, hogy az uniós pénzt olyan infrastruktúrára használják fel, mint a kamerák, őrtornyok és járművek, nem pedig a kerítések építésére.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

86 éve hunyt el József Attila, Baumgarten- és posztumusz Kossuth-díjas magyar költő, a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink