A nap témája: November 14-ig kell átállni a hatósági áras tojásra és krumplira

November 14-ig kaptak haladékot a kereskedők arra, hogy átálljanak a hatósági áras tojásra és krumplira. Addig csak abban az esetben fogja szankcionálni a fogyasztóvédelmi hatóság a vonatkozó szabályok megsértését, ha az árazás átállítására a kereskedő önhibájából nem került sor.

Azonban 

a türelmi idő alatt is kötelesek az üzletek hatósági áron értékesíteni a termékeket 

– írja csütörtöki közleményében az Igazságügyi Minisztérium.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai kormányinfón jelentette be, hogy csütörtöktől a tojással és az étkezési burgonyával bővül a befagyasztott árú termékek köre. Ezeket a szeptember 30-i bruttó kiskereskedelmi áron kell értékesíteni a boltokban.

A miniszter bejelentése után a kereskedelmi szövetség jelezte a kormány felé, hogy a szabályozás megfelelő végrehajtásához szükséges átálláshoz több időre van szüksége az üzleteknek. Ezért türelmi időszakot hirdettek számukra – írja a Telex.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Történelmi bűn, hogy a kormánynak továbbra sem számítanak a magyar kis- és közepes vállalkozások

,,A magyar nemzeti érdek elárulása az, amit a magát nemzetinek hazudó Orbán-kormány művel! Miközben a magyar családi, kis- és közepes vállalkozásokat a multikkal ellentétben nemhogy nem tekinti stratégiai partnernek a Fidesz, de válogatott módokon ellehetetleníti őket, a külföldi befektetőkkel egészen más a helyzet”- írja csütörtöki közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Tovább olvasom »