A nap témája: Október végéig dolgozhatnak a státusztörvény miatt távozó pedagógusok

Maruzsa Zoltán az Origónak adott interjút azután, hogy a parlament megszavazta, Novák Katalin pedig alá is írta a státusztörvényt – írja a Hvg.

Az államtitkár egyenesen úgy fogalmazott, hogy ebben az egész évezredben nem volt még akkora egyeztetés, mint a státusztörvény megszavazása előtt. Annyit jegyzett meg, hogy nem kell minden szakszervezeti követelést elfogadni, és számos ponton módosult az eredeti terv.

Emellett arra is kitért, hogy most szeptember 15-ig értesítik a pedagógusokat arról, hogy 2024. január 1-jétől milyen új szerződésük lesz. Ezután szeptember végéig érkezhetnek tőlük reakciók. Akinek az új szerződés nem felel meg, annak október végéig kell dolgoznia, a jogviszonya pedig november végével szűnik meg. Maruzsa Zoltán szerint a pedagógusok többsége maradni fog az új szerződéssel is. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Magyar-francia kiállítás nyílik Szegeden

2023. szeptember 23-án 18 órakor egy francia-magyar együttműködés alkalmából Fodor Barbarának, Peták Máriának és Molnár Sándornak nyílik közös kiállítása egy ismert francia alkotóval, Yvan Le Soudier-rel a Tiszatáj Szalonban.

Tovább »

Hiába van folyamatban per, az Oktatási Hivatal megszűntnek nyilvánította a Bartókot, mint székhelyet

Amikor azt hiszed, Bartók-ügyben már mindent láttál, hát nem. Legújabb húzás az Oktatási Hivatal részéről történt: a tankerület bejelentése alapján a nyilvántartásban 2023. szeptember 14. napján megszűntnek nyilvánították a Bartók székhelyintézményt – számolt be róla a bartókos szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink