A nap témája: Orbán 11 évnyi kétharmad után a választáshoz közeledve megint alamizsnát osztogat

Ebben az időszakban valahogy jut mindenre pénz.

Pénteken a miniszterelnök a Kossuth Rádióban ígéretet tett arra, hogy 80 ezer forint nyugdíjprémiumot fizetnek majd ki a nyugdíjasoknak. Nem meglepő, hogy az irányított beszélgetés nagy részét a Gyurcsányozás tette ki, ahogyan az sem, hogy a valódi problémákról ezúttal sem beszélt a 11 éve hatalmon lévő Orbán, például arról sem, hogy nem 13. havi nyugdíjat, prémiumot kéne osztogatnia választás előtt, hanem egy teljes ledolgozott élet után minden hónap tisztességes időskori juttatáshoz kéne juttatni az embereket. Mert a nyugdíjasok közül rengetegen minden hónapban akkora összegből nyomorognak, mint amennyi a mostani prémium, sokan pedig még annál is kevesebből próbálnak megélni.

Persze a családok sem maradtak ki a jövő tavaszi választás miatt indított hakniból. No nem a milliárdos Orbán családra, vagy a strómanokra és családjaikra utalt a miniszterelnök, hiszen ők minden évben, minden nap jól járnak, ellentétben a tisztességes magyar családokkal, akiknek most adóvisszatérítést lengetett be a hatalmát féltő, Európa-szerte elrettentő példaként emlegetett despota, aki a határvédelemmel kapcsolatban még azt az elképesztő mondatot is megengedte magának, hogy 

a kényelmes, jómódú, nyugati polgári életet a magyar határőrök biztosítják. 

Mindenesetre elképzelésünk sincs, melyik országra gondolt, amikor kényelmes, jómódú, nyugati polgári életről beszélt.

(zsurpubi.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink