Globálisan 30 ezer munkahelyet szüntet meg a Continental

A Continental szeptember utolsó napján ismertette a közeljövőre vonatkozó megtakarítási terveit. A konszern egy szerkezetátalakítással próbálja meg ésszerűsíteni a működését, emellett pedig erősíteni kívánja a szoftveres részt, azaz nagyobb hangsúlyt fektetnek a vállalatnál a saját szoftverfejlesztésre – az ezzel foglalkozó alegység az Automotive divízióba kerül januártól, öt másik alegység mellett – számolt be róla az autopro.hu.

A következő években globális szinten harmincezer munkahelyet szüntet meg a Continental, ezzel párhuzamosan a szoftverfejlesztéssel kapcsolatos részlegben új állások jöhetnek létre. Az elbocsátások még a gumikkal foglalkozó divíziót is érintik, pedig az volt a legsikeresebb üzletág az elmúlt évben.

Az átszervezés következtében a Continental vezetőségének – héttagú ügyvezető testületének – létszáma csökken két fővel: Helmut Matschi, a járműhálózatért felelős vezető és Frank Jourdan, az autonóm járművekért felelős vezető távozik a posztjáról idő előtt.

Ezzel együtt az újonnan létrehozott Automotive divízió vezetője a konszern vezérigazgatója, Nikolai Setzer lesz. Ez az üzletág felelős a szoftverek mellett a hálózatokért, a nagy teljesítményű számítógépekért, a kijelzőkért és vezérlőelemekért, mobilitási szolgáltatásokért, valamint az autonóm vezetéssel és a biztonsággal kapcsolatos technológiáért.

Wolfgang Reitzle, a felügyelőbizottság elnöke a szerkezetátalakítást azzal indokolta, hogy a legfontosabb iparági témákra így jobban tud összpontosítani a vállalat.

A Continental üzemi tanácsa arra figyelmeztetett, hogy az új struktúrát nem szabad ürügyként használni a további létszámleépítések végrehajtásához.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink