📺 A nap témája: Orbán áprilisban még azt mondta, nem lesz kötelező az oltás

,,Szabad világban élünk és a magyarok nagyon kényesek a szabadságukra, ezért az oltás kötelezővé tétele Magyarországon nem működik” – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjújában áprilisban.

Ugyanezt szeptember 17-én is elismételte, ugyanitt. Tegnap, október 28-án Gulyás Gergely a Kormányinfón bejelentette:

Lehetőséget adnak a munkaadóknak, hogy az oltást kötelezővé tegyék a munkavállalóik számára. A miniszter hozzátette, az állam mint munkaadó kötelezővé fogja tenni a saját intézményeiben, illetve az önkormányzati cégek esetében a polgármester hatásköre lesz ennek eldöntése.

Fizetés nélküli szabadságra kell küldeni azt, aki nem hajlandó beoltatni magát, ha pedig egy éven keresztül fenn kell tartani a rendkívüli intézkedést, akkor egy év elteltével el is lehet bocsátani

– mondta kérdésre válaszolva a miniszter, hozzátéve, hogy a részletekről a néhány nap múlva megjelenő kormányhatározat rendelkezik.

(zsurpubi.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Spar sem teszi kötelezővé az oltást

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató SPAR Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, de arra buzdítja minden egyes dolgozóját, hogy lehetőség szerint oltassa be magát – közölte a cég. Ugyanakkor minden működési területén kötelezővé teszi a munkavállalók számára a maszkhasználatot.

Tovább olvasom »