Jakab: aki szeretné, vegye fel az oltást, de nem lehet kötelező

Ennyit arról az orbáni ígéretről, hogy az oltást nem lehet kötelezővé tenni – írta pénteki Facebook posztjában Jakab Péter utalva a kormány kötelező oltást elrendelő intézkedésére.

A Jobbik elnöke szerint a koronavírus-járvány ellen valóban fontos az oltás és jelezte, hamarosan igényelni fogja a harmadik felvételét is.

Jogomban áll. De másnak is joga van nem kérni, és ez nem járhat azzal a büntetéssel, hogy elveszem tőle a kenyeret. A kormány most mégis ezt teszi. Persze ők nyilván nem az egészségünkért aggódnak – akkor nem verték volna szét az egészségügyet -, hanem a multikért, amelyek most – ahogy a szakszervezetek fogalmaztak – egy csapásra elintézhetnek akár egy nagyobb elbocsátási hullámot is a mostani kormányrendeletre hivatkozva

– tette hozzá a Jobbik elnöke, aki szerint úgy tűnik, a multiknak még mindig nem elég rugalmas a Fidesz rabszolgatörvénye.

Az én álláspontom viszont változatlan: aki tudja és teheti, vegye fel az oltást. De azt kötelezővé tenni nem lehet

– hangsúlyozta Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink