A nap témája: Orbán Viktor rájött, hogy a hatósági árazásnak vannak mellékhatásai

Az élelmiszerek esetében ahogy jön lefelé az infláció, úgy fogják majd kivezetni a most még létező ársapkákat – mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió műsorában, ahol az is kiderül, hogy Orbán Viktor szerint a baloldal háborúpárti, amiért nem asszisztálnak a kormánypártok „békehatározatához”.

Orbán Viktor úgy magyarázta, szerinte az árstopok hasznosak, segítenek az infláció csökkentésében (igaz, mostanra Európában nálunk a legmagasabb, tehát pont, hogy nem segítettek – a szerk.), ugyanakkor – mivel ez egy mesterséges beavatkozás a kereskedelem normális folyamataiba –, mellékhatásai is vannak. Ezért az a jó, ha ezek az árstopok eltűnnek a rendszerből, és visszatérünk a normális gazdasági helyzethez – világosodott meg, hozzátéve: amíg azonban az infláció nagyon magas, addig ezt nem lehet megtenni.

Hogy éppen az árstopok gerjesztik az inflációt, az még ezek szerint nem jutott el Orbánhoz. A kormányfő mindenesetre azt is hozzátette: a rezsivédelmi rendszert meg tudták védeni, az átlagfogyasztásig továbbra is védett áron tudnak az emberek energiához jutni.

Ugyanakkor az élelmiszerek tekintetében, ahogy jön lefelé az infláció, úgy fogják kivezetni az ársapkákat, hasonlóan a banki hitelekhez, „ahol szintén mindenfajta védelmi mechanizmusokat működtetünk, ami normális esetben inkább csak zavarokat okoz” – közölte.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink