Megvan, ki kapja a Makói Medáliák díjat

A kuratórium szakmai javaslata alapján a képviselő-testület ma döntött arról, hogy a Makói Medáliák díjat – a vele járó József Attila Emlékplakettet, illetve bruttó 100 ezer forintot – idén Kiss Dávid költő részére ítéli oda Medvék Bolygója című kötetének elismeréseként – közölte az önkormányzat csütörtökön.

Kiss Dávid költő, 1988-ban született Sopronban. Szülővárosában, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceumban érettségizett, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott politológus szakon. Verseit 2015 óta rendszeresen publikálja print és online folyóiratokban. Az írás mellett család- és helytörténeti kutatásokkal, valamint műfordítással is foglalkozik. A Fiatal Írók Szövetségének tagja és az ambroozia.hu munkatársa. Az utolsó hazaérkezése és a soron következő elindulása között Budapesten él. Első, Medvék bolygója című kötete a 2022-es Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelent meg a Napkút Kiadó gondozásában.

Az önkormányzat 2005-ben, József Attila születésének centenáriuma alkalmából alapította a Makói Medáliák nevet viselő irodalmi elismerést. A díj célja, hogy Makó városa támogassa az elsőkötetes költőket, ahogy az történt egykor József Attilával is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

86 éve hunyt el József Attila, Baumgarten- és posztumusz Kossuth-díjas magyar költő, a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink