A nap témája: Orbánéknak egy évvel ezelőtt sem volt fogalmuk a járványkezelésről

Alig több, mint egy éve jelentették be a kötelező maszkhasználatot a szórakozóhelyeken, aztán rájöttek, hogy hülyeség.

2020. október 29-én új fordulat következett be Magyarországon a maszkhasználatban: az Operatív Törzs akkor bejelentette, hogy az éttermekben és szórakozóhelyeken is viselni kell.

Kiss Róbert rendőr alezredes azt is elárulta, hogy persze csak akkor, mikor nem eszünk és iszunk. Ez már akkor is minden értelmesen gondolkodó emberi lény számára baromságnak és kivitelezhetetlennek tűnt, de a kormány komolyan gondolta. Ennek következtében ez három nap múlva életbe is lépett.

Az éttermekre kikerültek a “maszk használata kötelező” feliratok, mindenki agyalt, hogy akkor most ezt így hogy. Nem kellett azonban sokat agyalni, egy nappal később jött Orbán Viktor és közölte:

a szórakozóhelyeket bezárják, mert az operatív törzs jelentése szerint a szabályok betartását egész egyszerűen lehetetlen kikényszeríteni ezeken a helyeken.

Most, 2021 novemberében rendeletbe foglalták, hogy maszkot kell hordani többek között

,,a fellépők, illetve a felszólalók kivételével a zárt térben tartott zenés, táncos rendezvény, kulturális esemény; falunap, illetve egyéb rendezvény helyszínén történő munkavégzés során; az edző- és fitneszteremben, az uszodában, a közfürdőben, illetve a jégpálya területén történő munkavégzés során”.

Vagyis, ezeken a helyeken a több száz emberből maszkot kell hordania párnak. Zenés, táncos rendezvény ráadásul kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható, ami azt jelenti, hogy azon beoltottak, vagy fertőzésen átesettek vehetnek csak részt.

(zsurpubi.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Újabb zenés demonstrációt tartottak a Bartók iskola megmaradásáért

Nagyjából 30 szülő és gyermekeik részvételével zajlott zenés megmozdulás szombaton a Bartók iskola előtt. A szülők a székhelyintézmény jogviszonyának szüneteltetésével sem értenek egyet – ez ellen tiltakoztak ma és vasárnap is fognak. Mindemellett jogi úton is megtámadták a fenntartó tankerület döntését.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink