Makóról Vásárhelyre viszik a súlyos covidos betegeket

Tekintettel arra, hogy COVID intenzív részleg jelenleg Hódmezővásárhelyen működik, így a makói telephelyünkön ellátott beteg állapotromlása esetén, amennyiben a beteg állapota potenciálisan intenzív terápiás ellátást igényel, úgy Hódmezővásárhelyre kerülnek átszállításra – olvasható a kórház honlapján a tájékoztatás, melyet Dr. Kallai Árpád főigazgató írt alá.

A miniszteri utasítás értelmében a COVID-19 fertőzött betegeket a hódmezővásárhelyi és a makói telephelyen működő COVID-19 részlegek látják el. Hódmezővásárhelyen a COVID intenzív ellátást biztosító részleg is működik, amely a lélegeztetést igénylő betegeket ellátását biztosítja az ellátási területünkön – írják.

Emlékeztetnek, az intézményben telefonos tájékoztatást biztosítanak az érintett betegek közvetlen hozzátartozóinak.

  • hódmezővásárhelyi COVID-19 részleg: 62/532-322
  • makói COVID-19 részleg: 06-30/014-4425

A telefonos kapcsolattartási rendszer lényege az, hogy egy megadott idősávon belül az osztályos adminisztrátornak szükséges jeleznünk a tájékoztatás iránti igényünket, aki rögzíti a nevünket, elérhetőségünket, illetve azt, hogy melyik beteg állapota iránt érdeklődünk. Ezt követően a kezelőorvos, vagy az osztályos orvos, amint az osztályos teendők engedik, telefonon visszahív és tájékoztatással él az érintett beteg állapotáról. Azt kérik, lehetőség szerint 8 és 14 óra között, naponta egy alkalommal telefonáljunk.

,,A kialakult helyzet nagy erőfeszítéseket kíván mindannyiunktól. Nekünk kórházi dolgozóknak a betegek biztonságának megteremtése az elsődleges feladatunk, így csak a megfelelő betegellátás után tudjuk a hozzátartozók tájékoztatását a fentiek szerint biztosítani! Szíves türelmüket és megértésüket köszönjük!”

– fogalmazott a kórház főigazgatója, Dr. Kallai Árpád.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink