A nap témája: Orbánt a választásokig már nem kérdezhetik a Parlamentben

A Házbizottság pénteki ülését követően világossá vált: a Fidesz biztosra megy, a választásokig Orbán Viktort már nem kérdezhetik az ellenzéki képviselők (sem) az Országgyűlés előtt. Ezt úgy érték el, hogy Kövér Lászlóék egyszerűen négy ülésnapot töröltek a 2022-re eredetileg tervezett hét ülésnapból. 

Február 28-án nem ült össze a parlament, és március 7-én, 8-án, és 9-én sem lesz ülés, egyedül március 10-én fog ülésezni a Ház, amely során megválasztják az új köztársasági elnököt, valamint megszavazzák az egyházinak mondott salátatörvényt. 

Aznap lesznek napirend előtti felszólalások, illetve azonnali kérdések órája is, azonban bár van két kérdés Orbán Viktorhoz, hivatkozhat arra csütörtökön, hogy közfeladatai miatt nem válaszolja meg azokat.

Így legalább a jelenlegi formájában nem szavaz a Parlament arról a javaslatról sem, amiben az Egységben Magyarországért pártjait egy közös frakcióba zárta volna az új parlamenti ciklus után. 

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Egy válasz

  1. Már nem azért, de nem mindegy? Úgyse tud mást mondani, Gyurcsány, Soros meg hogy mi volt Gyurcsány ideje alatt 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész és zeneszerző, érdemes művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az államtitkár szerint a gyengülő gazdaság miatt a tanárok meggondolják majd a felmondást

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Kúria azon döntését, amely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja januárban – mondta Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke az rtl.hu-nak. A jövőbeli munkabeszüntetésekre azonban ez nem lesz hatással, mert azóta a kérdést már jogszabály rögzíti.

Tovább olvasom »