A nap témája: Pár nap múlva jön a fizetős Facebook és Instagram

A Facebook és az Istagram felhasználói mostantól pénzért vásárolhatnak maguknak a fiókjuk hitelességét igazoló kék jelvényt – jelentette be Mark Zuckerberg, a két közösségi platform anyacégének, a Metának a vezérigazgatója.

Az új szolgáltatást először Ausztráliában és Új-Zélandon vezetik be, és hamarosan további országokban is elérhető lesz. Az igazolásért havi 11,99 dollárt kell fizetni az interneten, az iPhone-felhasználók havi díja 14,99 dollár lesz.

Zuckerberg ígérete szerint az így ellenőrzött profilok a felhasználók számára nemcsak a személyazonosság védelmét és a csalók távoltartását jelenti, de nagyobb láthatóságot és kiemelt ügyfélszolgálatot biztosít.

Az ellenőrzött fiókot hivatalos igazolvánnyal kell hitelesíteni, és a felhasználóról profilkép készül, amelyen az arc jól látható.

A BBC megkeresésére a Meta azt közölte, hogy a változás nem érinti a korábban igazolt profilokat, de megjegyezte, hogy a jelvényért fizető néhány kisebb felhasználó láthatósága növekedni fog. Azt is hozzátette, hogy a cégek számára egyelőre nem teszik elérhetővé a fiókellenőrzést, de bármely 18 év feletti személy megkaphatja a kék jelvényt előfizetés esetén.

(hvg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A legtöbb Spar sem nyit ki szenteste napján

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

Tovább olvasom »