A nap témája: Rengeteg benzinkutat csődbe vihet az árstop

A Magyar Közlönyben vasárnap este megjelent rendelet értelmében a kormány további három hónappal, május 15-ig meghosszabbította a  benzinárstopot.

Ennek értelmében az új dátumig a benzinkutak kötelesek a 95-ös oktánszámú motorbenzint és a dízelgázolajat literenként 480 forintért árulni.

Az Mfor ezzel kapcsolatban megírta, egyre több szakértő és szakmai szervezet is jelezte, rengeteg üzemeltető fog becsődölni amiatt, hogy nem igazíthatja a világpiaci árakhoz a saját üzemanyagárait, ugyanis valójában 520-540 forint közötti fogyasztói ár lenne indokolt. A kutakon található shopok bevételei sem képesek kompenzálni a kiesést, ráadásul sok szolgáltatónak nincs is ilyen. A Mol már korábban jelezte, hogy átvenné a nehéz helyzetbe kerülő kutak egy részét.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink