A nap témája: Soha nem adtak el olyan kevés új autót Európában, mint tavaly

Az európai kereskedők 1990 óta összesítik az eladásokat, és még sosem fordult elő az EU területén azóta akkora visszaesés, mint 2020-ban – írja a 444.hu a The National News portálra hivatkozva.

Összességében 23,7 százalékkal adtak el kevesebb új autót tavaly az EU-ban, mint 2019-ben, Nagy-Britanniában pedig még nagyobb, 29 százalékos volt a visszaesés.

Míg az EU 27 tagállamában 2019-ben 13 millió új autót adtak el, addig 2020-ban csak 9,9 milliót. Március, április és május volt a három legrosszabb hónap, az év végére viszont már megközelítették az eladások a 2019-es számokat. Szeptember volt az egyedüli olyan hónap, amikor több autót adtak el, mint előző év azonos időszakában.

Az EU-ban a legnagyobb esést a jelentős piacok közül Spanyolországban mértek (-32,3%), amit Olaszország követett (-27,9%), majd pedig Franciaország (-25,5%).

Németországban is jelentős visszaesést mértek, ott 19,1 százalékos volt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink