Tiltakoztak a munkások, így 2028-ig nem zár be a Continental egyik német üzeme

A heves tiltakozások miatt legalább három évet csúszik a Continental Babenhaus-ban található üzemének bezárása. Az eredeti tervek szerint 2025 végén zárt volna be a gyár, ám a tiltakozások nyomán 2028 előtt erre nem kerül sor – írja az autopro.hu.

A tervezettnél három évvel tovább megmarad a Continental Hessen tartományban, Babenhaus-ban található üzeme. A vállalatcsoport eredetileg 2025 végén szándékozta bezárni a gyárat, ám a terv napvilágra kerülése óta heves tüntetések zajlottak az üzem megtartása mellett, így végül módosítottak a terven az IG Metall szakszervezettel folytatott egyeztetések nyomán.

A Continental ragaszkodik a babenhaus-i gyártóüzem bezárásához, ugyanakkor a kutató-fejlesztői részleg és az adminisztratív osztályokat megtartják. A jelenlegi 3300 munkahelyből 1400 marad 2025 végére az üzemben.

A megállapodás értelmében a Continentalnak részben nyugdíjazással, részben végkielégítésekkel kell megszüntetnie a munkahelyeit, de 2022-ig senkit nem küldhetnek el operatív okok miatt – írja az Automobilwoche.

A megállapodások nem vonatkoznak a Continental másik érintett hesseni üzemére, Karbenre, ahol 1100 munkahely szűnhet meg a gyárbezárás során.

(autopro.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink