A nap témája: Sok nyugdíjas legfeljebb 6 ezer forinttal kap többet

Januártól 15 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, de ezzel nem minden nyugdíjas jár jól – mutat rá a Népszava csütörtöki cikkében.

Az emelés összege ugyanis egyesek számára jóval magasabb, mint másoknak, ezzel tovább növelve a szakadékot nyugdíjas és nyugdíjas között.

Például annak a több mint 54 ezer embernek, akinek a nyugdíja kevesebb mint 40 ezer forint, csak legfeljebb hatezer forinttal emelkedik a havi ellátás, míg a 123 ezer 300 ezer forint feletti nyugdíjjal rendelkezők minimum 45 ezer forinttal kapnak többet.

A kormány nem hallgatta meg az idősek szervezeteinek követeléseit, hogy a kisnyugdíjasoknak többet kellene adni, mert ők a pénzükért lassan már ételt sem tudnak venni maguknak.

Így hiába emelkedik mától kétszázezer forint fölé az átlagnyugdíj Magyarországon, az idősek háromnegyede ennél kevesebb pénzt kap. Ráadásul az infláció tavaly novemberben is tovább nőtt, 47,2 százalékkal kerültek többek a Magyarországon megvehető élelmiszerek, mint egy évvel korábban. Összességében tehát kizárt, hogy a reálérték megőrzéséhez elegendő a jelenlegi emelés, vélhetően év közben is szükség lesz a nyugdíjak kiegészítésére – írja a lap.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Zajlik a makói szakrendelő felújítása

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintból korszerűsítik a járóbeteg-szakellátást a makói és a hódmezővásárhelyi kórházban – tájékoztatta a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ az MTI-t.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Történelmi bűn, hogy a kormánynak továbbra sem számítanak a magyar kis- és közepes vállalkozások

,,A magyar nemzeti érdek elárulása az, amit a magát nemzetinek hazudó Orbán-kormány művel! Miközben a magyar családi, kis- és közepes vállalkozásokat a multikkal ellentétben nemhogy nem tekinti stratégiai partnernek a Fidesz, de válogatott módokon ellehetetleníti őket, a külföldi befektetőkkel egészen más a helyzet”- írja csütörtöki közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Tovább olvasom »