A nap témája: Sok nyugdíjas legfeljebb 6 ezer forinttal kap többet

Januártól 15 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, de ezzel nem minden nyugdíjas jár jól – mutat rá a Népszava csütörtöki cikkében.

Az emelés összege ugyanis egyesek számára jóval magasabb, mint másoknak, ezzel tovább növelve a szakadékot nyugdíjas és nyugdíjas között.

Például annak a több mint 54 ezer embernek, akinek a nyugdíja kevesebb mint 40 ezer forint, csak legfeljebb hatezer forinttal emelkedik a havi ellátás, míg a 123 ezer 300 ezer forint feletti nyugdíjjal rendelkezők minimum 45 ezer forinttal kapnak többet.

A kormány nem hallgatta meg az idősek szervezeteinek követeléseit, hogy a kisnyugdíjasoknak többet kellene adni, mert ők a pénzükért lassan már ételt sem tudnak venni maguknak.

Így hiába emelkedik mától kétszázezer forint fölé az átlagnyugdíj Magyarországon, az idősek háromnegyede ennél kevesebb pénzt kap. Ráadásul az infláció tavaly novemberben is tovább nőtt, 47,2 százalékkal kerültek többek a Magyarországon megvehető élelmiszerek, mint egy évvel korábban. Összességében tehát kizárt, hogy a reálérték megőrzéséhez elegendő a jelenlegi emelés, vélhetően év közben is szükség lesz a nyugdíjak kiegészítésére – írja a lap.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Zelk Zoltán, Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas magyar költő, prózaíró, 2012-től a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Elkezdődött az ajánlásgyűjtés

Tegnap, április 20-án, szombaton kezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás kampányidőszaka. A jelöltek és jelölő szervezetek megkezdhetik az ajánlások gyűjtését.

Tovább olvasom »