📺 A nap témája: Százezernél is több család mehet tönkre

Az emelkedő rezsiárak miatt több mint százezer magyar család mehet tönkre anyagilag – ez derült ki az Intrum, Európa piacvezető követeléskezelője és a GKI közös, reprezentatív kutatásából.

Az RTL Híradó által feldolgozott kutatás alapján azon háztartások száma, amelyek nem képesek megbirkózni a rezsidrágulással 161 ezerre tehető. Főleg azoknál borulhat a kassza, akik kevesebb mint havi 100 ezer forintból élnek.

A veszély elsősorban a falusi munkanélkülieket és a rokkantnyugdíjasokat fenyegeti, de a felmérés további 309 ezer súlyosan veszélyeztetett háztartással is számol, amelyeknél várhatóan nélkülözni kell valamit, mert már a szigorítás előtt is alig jöttek ki a jövedelmükből. Ők főként városban, korszerűtlen házakban élő nyugdíjasok. Az RTL híradója emlékeztetett arra, hogy a kormány nem tett különbséget korszerű és korszerűtlen otthonok, illetve tehetős és rászoruló családok közt: augusztus óta átlag fogyasztásig jár csak a rezsicsökkentés.

A követeléskezelő szerint a magyarok megtakarítási képessége majdnem kétharmadával esett vissza az elmúlt évekhez képest.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Döntöttek, 7,5 milliárd eurót zárolnának, 5,8 milliárdot engednének Magyarországnak

Az Európai Bizottság támogatja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára – adta hírül az MTI. Ehhez azonban szigorú kondíciók társulnak.

Tovább olvasom »