A nap témája: Szigorodnak a munkásszálló építések támogatási feltételei

Az elmúlt hónapokban számtalan alkalommal próbáltam az Országgyűlés előtt válaszadásra bírni a minisztérium képviselőjét, hogy vajon miért támogatja a kormány azoknak a munkásszállóknak az építését, ahol később kiemelkedő számban jelennek meg a harmadik világ dolgozói. Így az adóforintokból nem csak magyarok, de külföldiek boldogulását is finanszírozta a kormány – írja közleményében Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke.

Az ellenzéki politikus kifejtette: a Jobbik-Konzervatívok szerint megengedhetetlen, hogy a polgárok által befizetett közpénzmilliárdok az ázsiai vendégmunkások szállásoltatására folyjanak el! A kabinet most végre belátta, hogy valóban komoly problémát jelez az általunk felvetett kérdés, „félig” megcsinálta azt, amit követeltünk, és szigorított a hatályos szabályozáson.

Ezentúl előírás lesz ugyanis, hogy az államilag támogatott munkásszállásokon legalább 50 százalékos mértékben magyar munkaerőt kell elszállásolni, ezzel pedig ha nem is oldották meg a problémát, de a Jobbik-Konzervatívok nyomására érdemi, komoly elmozdulás történt a kérdésben

– jelentette ki a konzervatív országgyűlési képviselő.

Az Orbán-kormánytól azt várjuk, hogy az elismerendő lépést követően valósítsák meg a Jobbik-Konzervatívok magyar kvótára vonatkozó javaslatát, és ezzel párhuzamosan emeljék fel az 50 százalékos szintet legalább 90-re!

– szögezte le Z. Kárpát, aki szerint Magyarországon csak és kizárólag a magyarok szülőföldön való boldogulása lehet az első.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink