ūüďļ A nap t√©m√°ja: Szijj√°rt√≥ P√©ter nem tudott megnyugtat√≥ v√°laszokat adni a migr√°nsmunk√°s-k√©rd√©sre

Kedden tartott√°k Szijj√°rt√≥ P√©ter k√ľlgazdas√°gi √©s k√ľl√ľgyminiszter meghallgat√°s√°t az Orsz√°ggyŇĪl√©s Gazdas√°gi Bizotts√°g√°ban. A meghallgat√°son felmer√ľlt a k√©rd√©s, hogy tulajdonk√©ppen mit akar a korm√°ny: a munkakeresŇĎk foglalkoztat√°s√°val, vagy √Āzsi√°b√≥l behozott vend√©gmunk√°sokkal akarj√°k megoldani a munkaerŇĎhi√°nyt. A bizotts√°gi √ľl√©s ut√°n Z. K√°rp√°t D√°niel, a Jobbik-Konzervat√≠vok aleln√∂ke tartott sajt√≥t√°j√©koztat√≥t.

Azt l√°tjuk, hogy az √°zsiai migr√°nsmunk√°sok g√∂rd√ľl√©kenyen j√∂nnek be az orsz√°gba, de a magyarok kevesebb t√°mogat√°st kapnak.

R√°mutatott: Ha egy magyar ingyenes √°tk√©pz√©si programban r√©szes√ľlhetne, elk√©pzelhetŇĎ, hogy be tudn√° t√∂lteni azokat az √°ll√°shelyeket, ahova a Fidesz-KDNP iparszerŇĪen hozza az √°zsiai migr√°nsmunk√°sokat.

Szerinte m√©gink√°bb irrit√°l√≥ a lakhat√°s k√©rd√©se, hiszen mik√∂zben a magyar ad√≥fizetŇĎk p√©nz√©bŇĎl munk√°ssz√°ll√≥ √©p√≠t√©si programot finansz√≠roz a korm√°ny, ezeket egyre nagyobb h√°nyadban t√°vol-keleti vend√©gmunk√°sokkal t√∂ltik fel. Ek√∂zben ha egy magyar ember dolgozik ugyanilyen munkak√∂rben, neki nem fizetik ezek a multi c√©gek a lakhat√°s√°t √©s az √©tkeztet√©s√©t, csak kap egy szer√©ny fizet√©st, √©s abb√≥l mindent √∂nmag√°nak kell megoldania ‚Äď tette hozz√° Z. K√°rp√°t D√°niel.

Ez olyan, mintha az √°zsiai migr√°nsmunk√°s egyfajta a magyar ad√≥fizetŇĎk p√©nz√©bŇĎl t√°mogatott lakhat√°si cafet√©ri√°t kapna. A magyar pedig nem kapja meg ugyanezt.

A Jobbik-Konzervat√≠vok √©ppen ez√©rt szeretn√© ezt a rendszert fel√ľlvizsg√°ltatni, √©s le√°ll√≠ttatni azokat a munk√°ssz√°ll√≥-√©p√≠t√©seket, amik most m√°r kiz√°r√≥lag, vagy nagyon nagy m√©rt√©kben harmadik vil√°g beli vend√©gmunk√°sok boldogul√°s√°t szolg√°lj√°k. A vissza nem t√©r√≠tendŇĎ t√°mogat√°sokat a Magyarorsz√°gon terjeszkedŇĎ multic√©gek szint√©n a magyar ad√≥fizetŇĎk p√©nz√©bŇĎl kapj√°k, jellemzŇĎen olyan munkahelyek l√©trehoz√°s√°√©rt, amit azt√°n √°zsiai migr√°nsmunk√°sokkal t√∂ltenek fel ‚Äď mutatott r√° Z. K√°rp√°t D√°niel.

Az ellenz√©ki p√°rt a Magyar Kv√≥ta n√©vŇĪ javaslat√°val szeretn√© megoldani a helyzetet: ennek l√©nyege, hogy csak √©s kiz√°r√≥lag olyan c√©g r√©szes√ľlhessen √°llami t√°mogat√°sb√≥l Magyarorsz√°gon, amely v√°llalja, hogy 90 sz√°zal√©kban az EGT bel√ľli, tipikusan magyar munkav√°llal√≥kat foglalkoztat. Ezt a ‚Äěnemzeti minimumot‚ÄĚ teszik le a parlament asztal√°ra.

B√°r a mai meghallgat√°son nem siker√ľlt kicsikarni a Fidesz-korm√°ny √°ll√°spontj√°t ‚Äď tette hozz√° a jobbikos politikus ‚Äď, az elk√∂vetkezendŇĎ hetekben megmutatj√°k az orsz√°gnak, hogy val√≥j√°ban ki van a magyar munkav√°llal√≥k oldal√°n, ki v√©di az √©rdekeiket.

Az is ki fog der√ľlni, hogy ki l√°tja a munkaerŇĎhi√°ny megold√°s√°t az √°zsiai migr√°nsmunk√°sok t√∂meges betelep√≠t√©s√©ben, √©s ki szeml√©li passz√≠van a magyarok kiv√°ndorl√°s√°t.

Z. K√°rp√°t D√°niel lesz√∂gezte: a Jobbik minden esetben a sz√ľlŇĎf√∂ld√∂n val√≥ boldogul√°sra √©s a a magyar munkav√°llal√≥k kiemelt √©rdekv√©delm√©re helyezik a hangs√ļlyt, √©s ehhez tartj√°k magukat hossz√ļ t√°von is.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretn√©, ha a j√∂vŇĎben is olvashatna ilyeneket?

A Mak√≥i Cs√≠pŇĎs korm√°nyf√ľggetlen h√≠rport√°l. C√©lunk a Mak√≥ √©s t√©rs√©gi val√≥s√°g bemutat√°sa, k√ľzdelem a korrupci√≥ √©s a k√∂z√©leti arrogancia ellen.¬†Nem √°ll m√∂g√∂tt√ľnk milli√°rdos √©s nem vagyunk kit√∂mve k√∂zp√©nzzel sem. √Čppen ez√©rt mŇĪk√∂d√©s√ľnkre az olvas√≥k, az √Ėn√∂k¬†seg√≠ts√©g√©re van sz√ľks√©g√ľnk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOV√ĀBB A R√ČSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©. A k√∂telezŇĎ mezŇĎket * karakterrel jel√∂lt√ľk

Legfrissebb híreink

Kiesett a pixisbŇĎl Ap√°tfalva fideszes polg√°rmestere

M√°r a L√°z√°r J√°noshoz k√∂thetŇĎ Promenad24 is arr√≥l √≠r, hogy Szekeres Ferenc egy√ľttmŇĪk√∂d√©sre k√©ptelen √©s diktat√≥rikusan vezeti Ap√°tfalv√°t. Ezt a r√∂vid cikket sz√≥r√≥lapon is eljuttatt√°k az ap√°tfalviakhoz.

Tov√°bb ¬Ľ

A nap t√©m√°ja: Egy felm√©r√©s szerint legink√°bb maffia√°llamnak, √∂nk√©nyuralomnak √©s diktat√ļr√°nak nevezn√©nk az Orb√°n-rendszert

A Medi√°n kutat√°sa szerint a megk√©rdezettek 34 sz√°zal√©ka a ‚Äěmaffia√°llam‚ÄĚ, 33 sz√°zal√©ka az ‚Äě√∂nk√©nyuralom‚ÄĚ, 30 sz√°zal√©ka pedig a ‚Äědiktat√ļra‚ÄĚ kifejez√©st tartja legink√°bb tal√°l√≥nak az Orb√°n Viktor √©s a Fidesz √°ltal 2010 √≥ta ki√©p√≠tett rendszerre

Tov√°bb ¬Ľ

kapcsolódó cikkeink

A nap t√©m√°ja: Egy felm√©r√©s szerint legink√°bb maffia√°llamnak, √∂nk√©nyuralomnak √©s diktat√ļr√°nak nevezn√©nk az Orb√°n-rendszert

A Medi√°n kutat√°sa szerint a megk√©rdezettek 34 sz√°zal√©ka a ‚Äěmaffia√°llam‚ÄĚ, 33 sz√°zal√©ka az ‚Äě√∂nk√©nyuralom‚ÄĚ, 30 sz√°zal√©ka pedig a ‚Äědiktat√ļra‚ÄĚ kifejez√©st tartja legink√°bb tal√°l√≥nak az Orb√°n Viktor √©s a Fidesz √°ltal 2010 √≥ta ki√©p√≠tett rendszerre

Tov√°bb olvasom ¬Ľ