Átadták a honvédi közösségi házat

Szerdán ünnepélyes keretek között megnyitotta kapuit a honvéd városrészben épület közösségi ház. A 200 négyzetméteres épületben van raktár, vizesblokk, konyha, irodahelyiség, közösségi tér, foglalkoztató szoba, épületgépészeti helyiség és közösségi térrel egybenyitható fedett terasz.

A közöségi házat Makó rendszerváltó polgármesteréről, önkormányzati képviselőjéről, Dr. Sánta Sándorról nevezték el. Farkas Éva polgármester szerint a ,,gyönyörű és modern” épület ,,mostantól az itt élők kulturális, hagyományőrző és sportprogramjainak otthona lesz.” Azt is hozzátette, a városrész fejlődése sokáig váratott magára, de az elmúlt években, európai uniós forrásból, a kormány és Lázár János támogatásával jelentős lemaradást sikerült behozniuk.

Az önkormányzat évekkel ezelőtt 730 millió forintos uniós pályázatot nyert Honvéd infrastrukturális fejlesztésére. Ennek részeként alakították ki közösségi teret a városrészben. Az épületen kívül parkolókat alakítottak ki, sportpályákat, játszóteret, edzőparkot.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink