📺 A nap témája: Szijjártó Péter szerint a vendégmunkások igazából a magyarok munkahelyeit védik

A külföldi munkavállalók beengedése igazából a magyar munkahelyeket védi – erről beszélt Szijjártó Péter külügyminiszter egy interjúban.

Arról beszélt, itthon 3,5-4 százalék közötti a munkanélküliség, ami teljes foglalkoztatásnak tekinthető, így ennek következményeként több iparágban is munkaerőhiány alakult ki. Vagyis a munkaerőhiány azzal fenyeget, hogy már meglévő munkahelyek vesznek el.

Így Szijjártó Péter szerint amikor

„meghatározott rend és szigorú szabályok szerint, meghatározott időre” külföldről emberek jönnek és dolgoznak, azzal a magyar munkahelyeket védik meg.

Ugyanis ha van egy 100 főt foglalkoztató üzem, de csak 80 munkavállalót tud felvenni, akkor nem 80 százalékban fog működni, hanem elmegy. Tehát, ha nincs 20 külföldi, akkor 80 embernek elveszik a munkahelye.

Mondjuk a külügyminiszter arról nem beszélt, hogy az idetelepülő külföldi akkumulátorgyárak milyen arányban fognak magyar és saját országukból érkezett embereket alkalmazni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »