📺 A nap témája: Szijjártó Péter szerint a vendégmunkások igazából a magyarok munkahelyeit védik

A külföldi munkavállalók beengedése igazából a magyar munkahelyeket védi – erről beszélt Szijjártó Péter külügyminiszter egy interjúban.

Arról beszélt, itthon 3,5-4 százalék közötti a munkanélküliség, ami teljes foglalkoztatásnak tekinthető, így ennek következményeként több iparágban is munkaerőhiány alakult ki. Vagyis a munkaerőhiány azzal fenyeget, hogy már meglévő munkahelyek vesznek el.

Így Szijjártó Péter szerint amikor

„meghatározott rend és szigorú szabályok szerint, meghatározott időre” külföldről emberek jönnek és dolgoznak, azzal a magyar munkahelyeket védik meg.

Ugyanis ha van egy 100 főt foglalkoztató üzem, de csak 80 munkavállalót tud felvenni, akkor nem 80 százalékban fog működni, hanem elmegy. Tehát, ha nincs 20 külföldi, akkor 80 embernek elveszik a munkahelye.

Mondjuk a külügyminiszter arról nem beszélt, hogy az idetelepülő külföldi akkumulátorgyárak milyen arányban fognak magyar és saját országukból érkezett embereket alkalmazni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Szalagot kaptak a makói Kerisek is

Február 8-án a Keri szakképző iskola tanulóinak tűzték fel a végzősöknek hagyományosan járó kék szalagot, annak jelképeként, hogy képzésük utolsó szakaszába léptek.

Tovább »

A nap idézete

60 éve született Détár Enikő, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Déryné-díjas magyar színésznő, szinkronszínész, előadóművész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink