A nap témája: Szijjártó után Orbán Viktor is meglátogatja a fehérorosz diktátort

A fehérorosz elnök, Aljakszandr Lukasenka meghívta a magyar miniszterelnököt Fehéroroszországába, hogy „komoly dolgokról” tárgyaljon vele – számolt be a Belta hírügynökség. A meghívásra azután került sor, hogy Szijjártó Péter október 26-án látogatást tett a fehérorosz diktátornál.

Magyarország az egyetlen „nyugati” ország, amely kapcsolatot tart fent a finoman szólva sem túl demokratikus Fehéroroszországgal.

„Az üzleti és gazdasági kapcsolataink sajnálatos módon leépültek. Nem a mi hibánk, mindenki tudja az okát. Ha a magyarok és a magyar komrány együtt akar működni Fehéroroszországgal, akkor boldogan fogadjuk a magyar vállalkozásokat és cégeket, és igyekszünk nekik megfelelő körülményeket teremteni”

— jelentette ki Lukasenka.

A fehérorosz elnök ezután jókívánságait küldte a magyar miniszterelnöknek:

Nehéz, sőt szinte lehetetlen most odautaznunk, de őt bármikor szívesen látjuk. Komoly dolgokról lesz szó. Szerintem hasznos lesz.

Lukasenka ezután megköszönte a magyar állam közreműködését „humanitárius ügyekben”, mint például az, hogy a fehérorosz sportolók Magyarországon részt vehetnek versenyeken. Szerinte nagyon rossz üzenet, hogy az országok közötti nézeteltérések miatt a sportolók szenvedjenek hátrányt.

„Tudják, mire vagyunk képesek. Ha tudunk segíteni Magyarországon, megtesszük, ami tőlünk telik”

— ígérte Putyin nagy barátja, aztán hálájáról biztosította „a magyarokat”. Lukasenka azt ígérte, meghálláják a magyar kormány kedvességét.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »