Vasárnap és hétfőn szavazhatunk Makón is alternatív oktatási népszavazáson

Miután az Orbán-rendszer mindent megtett, hogy elnémítsa az oktatás megreformálásáért küzdőket az Egységes Diákfront és az aHang úgy döntött, hogy amennyiben a kormány nem akar valódi párbeszédet folytatni az oktatásról, és ha nem meri megkérdezni az emberek véleményét, akkor e két szervezet megteszi.

A 7IGEN-es alternatív népszavazás célja, hogy 16 éves kortól mindenki elmondhassa a véleményét a magyar oktatás 7 legfontosabb kérdésében. A népszavazást követően az eredmények függvényében nem csak hazai környezetben, de európai uniós szinten is szeretnének nyomást gyakorolni.

Szavazni lehet online is az ELEVE alkalmazás használatával, vagy böngészéből (további segítség itt), vagy pedig személyesen.

Erre Makón is lesz lehetőség, október 29-én, vagyis holnap reggel a piacnál, valamint a főtéri szökőkútnál október 30-án (hétfő) 13-16 óra között.

Íme a 7 téma, amihez aláírások gyűjtenek:

  1. A magyar kormány alakítson ki olyan kereteket, amely minden gyermek számára biztosítja a modern, esélyteremtő oktatást.
  2. Széleskörű egyeztetés után alkossanak az oktatásban dolgozók és a gyermekek érdekeit szolgáló szabályozást a státusztörvény helyett!
  3. Az oktatásnak legyen súlya a kormányzati politikában, a magyar kormány állítson fel az oktatás teljes egészéért illetékes, felelős és önálló Oktatási Minisztériumot!
  4. A magyar kormány adjon azonnali minimum 50%-os béremelést a pedagógusoknak a pedagógushiány növekedésének megfékezése érdekében!
  5. Állítsák vissza a pedagógusok valódi sztrájkjogát!
  6. Az óvoda és az iskola közösségének legyen valós beleszólása az igazgató kiválasztásába!
  7. Pintér Sándor belügyminiszter nem alkalmas a köznevelésért felelős miniszteri tisztségre!

(Kiemelt fotó: aHang)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink